Popsport NL-deelnemer Rosann geïnspireerd door Zeeuwse kust

Rosann Kerckhaert is een singer-songwriter uit Groede. Eerst zong ze in het Engels, maar vorig jaar stapte ze over op Nederlandstalige muziek. Dat pakte meteen goed uit, want ze werd geselecteerd voor coachingstraject Popsport NL. Dat heeft geresulteerd in het lied Avondzon, met videoclip.
Daarnaast studeert Rosann ook nog geneeskunde in Rotterdam. Een druk bestaan dus: "Ik vind de afwisseling geneeskunde en muziek heel leuk, dus mij hoor je niet klagen."

Zeeuwse trots

In het nummer Avondzon klinkt haar Zeeuwse trots door. Rosann: "De mooie Zeeuwse natuur gebruik ik metaforisch voor het vertellen van mijn verhaal. Dat is helemaal toepasselijk als je Zeeland vertegenwoordigt in Popsport NL."
Je weet niet wanneer er een golf ontstaat, of een storm opkomt. Zo is het leven vaak ook."
Singer-songwriter Rosann over de zee
Aan de coaching die verbonden is aan Popsport NL heeft ze veel gehad: "De coach kan specifiek ingaan op mijn 'problemen'. De coach ziet ook de ontwikkeling en de groei. Ik heb echt heel veel geleerd, van songwriting tot zangtechnieken die ik eerder niet beheerste."

Oneindige zee

Ideeën voor nieuwe liedjes komen vaak tussendoor in haar op. "Vaak heb ik een metafoor en daaromheen schrijf ik dan een nummer. Zo is ook Avondzon ontstaan. Ik liep op het strand en ik keek naar de zee. Het is een oneindige zee. Het is ook onvoorspelbaar. Je weet niet wanneer er een golf ontstaat, of een storm opkomt. Zo is het leven vaak ook."
Rosann legt uit waarom de kust bij Groede de mooiste is