Belle and The Beats kaart grensoverschrijdend gedrag aan in nieuwe single 'Run Boy Run'

Een persoonlijke ervaring, waarbij een vertrouwensband ernstig werd beschadigd. Dat is het onderwerp van de nieuwe single van Belle and The Beats, Run Boy Run. Frontvrouw Isabel Zoeteweij, afkomstig uit Wemeldinge, roept in het nummer de man in kwestie op om tot inzicht te komen. Isabel wil het verhaal juist nu vertellen om elkaar te versterken.
Nadere details over wat ze heeft meegemaakt, wil Isabel verder niet kwijt: "Het nummer vertelt zichzelf. Het is heel duidelijk dat er een vertrouwensband is geschaad. Op dit moment zijn er heel veel vrouwen die naar buiten komen met dit soort thema's, maar wat er precies is gebeurd, is niet van belang."

Elkaar versterken

Grensoverschrijdend gedrag is volop in het nieuws door de gebeurtenissen bij The Voice, maar ook in de sport en de politiek. Toch is dat niet de aanleiding voor deze release: "We hebben dit nummer al heel lang op de planning staan om naar buiten te brengen. Het is nu alleen nog maar een mooier moment, om elkaar te versterken met die verhalen."
Ik denk dat het heel belangrijk is om goed naar elkaar te luisteren en te kijken en elkaars lichaamstaal te voelen
Isabel Zoeteweij, frontvrouw Belle and The Beats
De muziek van Belle and The Beats verkent vaak thema's rond vrouwelijkheid en seksualiteit. Dat blijkt ook uit de titel van de komende EP, Qetesh, de naam van een Egyptische godin van de schoonheid. Dat levert een spanningsveld op, waarin het aangeven van grenzen om de hoek komt kijken. Isabel: "Ik denk dat het heel belangrijk is om goed naar elkaar te luisteren en te kijken en elkaars lichaamstaal te voelen. Voor de vrouw is vrouwelijkheid haar mooiste en grootste kracht, maar ook haar grootste kwetsbaarheid."
Belle and The Beats - Run Boy Run
Cover van de single Run Boy Run © Amanda Elise K.
Belle and The Beats is een samenwerking tussen Isabel 'Belle' Zoeteweij en producer-componist Gil Lopez. Het duo combineert elektronische sounds met diverse instrumenten. Hun eerste EP Lose Your Feathers verscheen in 2018. Run Boy Run komt, samen met de eerder verschenen Leonard Cohen-cover You Want It Darker, te staan op het album Qetesh, dat op 8 mei uitkomt.
Isabel Zoeteweij van Belle and The Beats vertelt over de nieuwe single Run Boy Run