Stefan Fokker deelt levensvisie op Life Is A Playground

Multi-instrumentalist, componist en producer Stefan Fokker uit Zierikzee heeft een nieuwe track naar buiten gebracht: Life is a Playground, een breed uitgesponnen nummer met verschillende muziekstijlen, vol dubbele betekenissen en geheime boodschappen.
Stefan Fokker maakte eerder muziek in diverse gezelschappen (Skybicycle, PietersFokker, Kaviaar) met muzikale geestverwanten. Zo werkte hij ook samen met de Schouwse bands Zinkzand en Morjak. Hij componeert en produceert muziek in zijn eigen studio.

'Alles draait om macht'

Met Life is a Playground wil Stefan zijn visie op het leven meegeven. "Ik ben een gevoelsmens. Mijn mening, mijn visie is: hoe wij met elkaar omgaan klopt gewoon niet. Alles draait om macht, geld en hiërarchie. Daar ben ik het niet mee eens. Wij zijn niet beter dan een plantje of een diertje."
Langzaam heeft het zich gevormd, hoe ik het in m'n hoofd hoorde, hoe ik het wilde hebben.
Stefan Fokker
Het pianothema ontstond al in 2016. Daarna is het twee, drie jaar blijven liggen, voordat hij het weer heeft opgepakt. "Ik ben een lichtelijk perfectionistisch persoon. Het is geleidelijk ontstaan. Langzaam heeft het zich gevormd, hoe ik het in m'n hoofd hoorde, hoe ik het wilde hebben. Vervolgens is het altijd een zoektocht naar de juiste instrumentalisten, want elke muzikant heeft z'n eigen sausje."
Op Life is a Playground horen we de stemmen van Brian Martens, Paulina Straszynska en de onlangs overleden Willem van Maanen. Ook is er een rol weggelegd voor Stefans dochter Kayla en haar vriendinnen. De sopraansaxsolo is van Franklin Schieman, Tjalle Galama speelt cello. Als multi-instrumentalist bespeelt Stefan zelf de gitaar, piano, diverse toetsen en saxofoons.

Oppepper

Zeker in deze tijden wilde hij de boodschap Life is a Playground meegeven als oppepper: "Het was het favoriete nummer van goede vriend Willem van Maanen. En mijn dochter is zo trots dat ze mee mocht doen in het creatieve proces dat ze het aan al haar vriendinnetjes wil laten horen."