SENSE gaat op single 'Mask' voor een voller geluid

De nieuwe single van duo SENSE heet Mask. Het akoestisch duo uit Goes bestaat uit gitarist Luc Oggel en zangeres Annemiek van der Weele . Ze kiezen deze keer voor een voller geluid met bas, drums en elektrische gitaar. En... nee: Mask gaat níet over mondkapjes!
Sinds de vorige single van het duo, Brighter Day, is bijna een half jaar verstreken. In de afgelopen tijd is de taakverdeling tussen de twee veranderd. Gitarist Luc zingt steeds vaker mee, en zangeres Annemiek bespeelt ook de gitaar. Annemiek: "Op de gitaar is Luc altijd leidend en ik op zang. Hij doet vaak de tweede stem en ik doe slaggitaar erbij."
Meestal voert SENSE z'n muziek uit met akoestische gitaren. Deze keer maken Luc en Annemiek daarnaast gebruik van drums en elektrische gitaar. Die instrumenten zijn ingespeeld door Luc. "Het draagt bij aan de sfeer van het nummer. We vinden het ook leuk om af te wisselen. Maar live zullen we Mask akoestisch spelen."

Verstop je niet!

Mask is een liefdeswals met een wat droevige ondertoon, zeggen Luc en Annemiek: "De liefde kan prachtig maar soms ook lastig zijn. Het is een universeel thema waar iedereen op allerlei manieren mee te maken heeft. Het gaat over het niet (meer) durven toelaten van gevoelens, uit onzekerheid of schaamte terwijl dat niet nodig is. Dat is dan ook de boodschap: verstop je niet! Breek die muren af."
Zangeres Annemiek van der Weele vertelt over de rolverdeling tussen haar en gitarist Luc Oggel.
SENSE 2022
Luc Oggel en Annemiek van der Weele © SENSE