Frank Live uit Bruinisse maakt single met 'muzikale vader' Ben Cramer

Zanger Frank Live uit Bruinisse heeft een single opgenomen met Ben Cramer. De twee kennen elkaar al langer, maar van een gezamenlijke single was het nog nooit gekomen. Op Ons Leven zingen Frank en Ben een Nederlandstalige tekst op de melodie van Mes Emmerdes van Charles Aznavour. En daarin nemen de twee vrienden elkaar aardig op de hak.
Frank Live uit Bruinisse staat bekend als de zingende trucker. Een aantal jaren geleden ontmoette hij Ben Cramer tijdens één van zijn optredens. Frank: "Ben komt hier heel graag, is vaak te zien op Schouwen-Duiveland. We kennen elkaar wat langer. Daar is een vriendschap uit ontstaan. Als ik met een nieuw plaatje kom, laat ik hem het horen. Ik noem hem m'n 'muzikale vader'."

Grote eer

Ze zongen al eens samen tijdens optredens, dus werd het tijd voor een gezamenlijke single, dacht Frank. "Het was er nog nooit van gekomen om een liedje op te nemen. Het leek me leuk om Mes Emmerdes van Charles Aznavour in het Nederlands te zingen. Ben vond het een goed idee. De volgende dag had hij de tekst klaar. Voor mij is het een grote eer om met Ben Cramer muziek op te nemen."
Het lied gaat over het leven dat de twee als zangers leiden, maar ook over hoe belangrijk de rol van muziek is in hun leven. Daarbij nemen ze elkaar aardig op de hak. Frank: "Ik ben natuurlijk een klein stukje jonger. Maar het gaat gewoon om de gezelligheid met elkaar."
Of deze samenwerking een vervolg krijgt, weet Frank nog niet: "Ik denk dat dit voor nu een eenmalig dingetje is. Wij wilden dit gewoon een keer graag doen. Hij doet het om mij te helpen. Hij is natuurlijk toch een bekendheid. Zo krijg je toch weer wat meer aandacht. Ik ben vereerd dat hij dat met mij wilde doen."
Zanger en acteur Ben Cramer (1947) boekte zijn eerste successen eind jaren zestig met de single Zai Zai Zai en Dans Met Mij. In 1971 volgde zijn bekendste nummer De Clown. Als acteur was hij te zien in televisieseries als Flodder, Baantjer, Costa en Westenwind, en hij speelde in de films Filmpje en Sinterklaas en het Geheim van het Grote Boek. In 2017 was hij te zien in de tv-serie Gouden Jaren, waarin bekende Nederlanders op leeftijd gevolgd werden tijdens hun verblijf in Indonesië.
Frank Live voelt zich vereerd dat Ben Cramer dit duet met hem wilde zingen
Ben Cramer en Frank Live - Ons Leven
Cover van de single Ons Leven © Ben Cramer en Frank Live