Tarzan & The Beachwaiters legt strandleven vast op LP

De Zeeuwse alternative rockband Tarzan & the Beachwaiters heeft zijn debuut LP afgeleverd: Wack Lines, Salty Dreads & Thanks For All The Stitches. Op het album combineren de drie Walcherse strandwachten zomerse verhalen met een forse dosis humor. De band presenteerde het album vrijdag in De Piek in Vlissingen.
Tarzan & The Beachwaiters bestaat uit Sebastiaan Akkerdaas (zang/gitaar), Niels Poppe (bas) en Dmitri van Hoof (drums). Op de plaat komen zomerse strandverhalen tot leven, maar het blijft serieuze rockmuziek, zegt Dmitri: "We schrijven voornamelijk muziek over onze ervaring als strandwachten, daar probeer je een humoristische draai aan te geven, maar wel met stevige riffs en gitaarsolo's."

Gekke periode

De band heeft in de ruim drie jaar van zijn bestaan een flinke ontwikkeling doorgemaakt, muzikaal, maar ook in de manier waarop de band zich presenteert. Dmitri: "Ja, inderdaad. Het is natuurlijk een beetje gekke periode geweest. We hebben veel nummers kunnen schrijven en een album op kunnen nemen, maar we willen het ook graag laten horen aan de mensen. Dat was onmogelijk, nu is er meer tijd gaan zitten in nieuwe nummers en clipjes maken."
Wat ons betreft is het project sowieso geslaagd
Dmitri van Hoof - drummer Tarzan & The Beachwaiters
Het album komt niet alleen uit op vinyl, maar is ook volledig analoog opgenomen. "Er was een goede gelegenheid om dat te doen bij Folly den Toom in Burgh Haamstede. Hij studeert in Brighton, maar hij was weer terug in Nederland door corona. Hij bouwde een studio en zocht een bandje om wat mee op te nemen. Die kans hebben we aangegrepen."
De bandleden zijn zeer tevreden met het eindresultaat. Dmitri: "Wat ons betreft is het project sowieso geslaagd. De mastering is geweldig geworden, dankzij Wessel Oltheten (DeWolff, Navarone), en ook het artwork is super mooi geworden. Nu willen we natuurlijk graag dat mensen het gaan horen en een album kopen."
Drummer Dmitri van Hoof van Tarzan & The Beachwaiters vertelt waarom het album analoog is opgenomen.
Tarzan & The Beachwaiters artwork LP
Artwork LP Tarzan & The Beachwaiters © ECJ Artworks