Single De Gevoelens van Riezz: 'Beetje autobiografisch, maar gelukkig van heel lang geleden'

Zanger Riezz heeft een nieuwe single. De Gevoelens is de opvolger van een reeks Nederlandstalige singles van vóór de coronaperiode. Nu pakt hij de draad weer op, met een lied over het afsluiten van een problematische liefde.
Door de coronamaatregelen lag ook voor Riezz, artiestennaam van Richard Kienhuis uit Terneuzen, alles even stil. Nu is hij weer begonnen met te werken aan zijn muziek.
'De gevoelens zijn sterker'
De Gevoelens is een track van zijn cd Zonder Masker, en gaat over een voor velen herkenbaar thema, zegt Riezz: "Ik denk dat we dat allemaal wel hebben meegemaakt. Je bent verliefd op iemand, je blijft erbij, maar eigenlijk weet je dat je het moet afsluiten, maar de gevoelens zijn sterker. Het is een beetje autobiografisch, maar gelukkig van heel lang geleden."
Ik zal wel gek zijn als ik me elke dag in een jurk hijs
Riezz
Eerder trad Riezz vaak op in de gedaante van Liz' Richards, maar de travestie heeft hij al jaren achter zich gelaten. Riezz: "Het is wel leuk, maar het is ook een beetje over, we zijn in een nieuwe tijd. Ik scoor nu zonder het masker erop, dus ik zal wel gek zijn als ik me elke dag in een jurk hijs."
Tijdens de gedwongen pauze heeft Riezz wel nieuwe plannen kunnen maken: "Er komen nieuwe dingen aan, maar langzaam. Eerst maar even weer op gang komen."
De nieuwe single De Gevoelens gaat over een herkenbaar thema, legt Riezz uit
Riezz - De Gevoelens
Cover van de single De Gevoelens © Riezz