Bas Rovers maakt album compleet met 'Act Like A Maniac'

Muzikant Bas Rovers houdt van hard. Dat liet hij al horen op de singles die hij uitbracht het afgelopen jaar. Hij noemt zijn project Loud Music Experience. Met de track Act Like A Maniac is het album helemaal compleet. Er staat wel een waarschuwing bij: het kan bij je aankomen als een orkaan!
Loud Music Experience is een zorgvuldig gepland project. De eerste singles verschenen in de loop van 2021. Bas: "We hebben in de afgelopen maanden al wat singletjes uitgebracht. Nu komt het volledige album uit, inclusief het laatste nummer dat nog niet eerder is uitgekomen."
Scherpe gitaren en de longen uit je lijf zingen, dat genre heeft altijd Bas' voorkeur gehad. Bas: "Absoluut! Geen twijfel over mogelijk. Ik ben als klein mannetje opgegroeid met Iron Maiden, Rainbow, en dat is nog steeds waar ik naar luister en waar ik ook heel veel invloed uithaal."

Kwijtgeraakt

Op de plaat zingt Bas en hij bespeelt de drums. Daarnaast is er een belangrijke rol weggelegd voor de Robbin en Dennis van de Bor: "Dennis ken ik al heel lang, daar speel ik al ruim twintig jaar mee in verschillende bands. Rond 2010 hebben wij de nummers geschreven die nu zijn uitgekomen. Doordat we allebei andere projecten hadden, zijn die op de plank blijven liggen en zelfs nog kwijtgeraakt. Vorig jaar vonden we ze terug en zijn we de studio ingedoken om alles opnieuw op te nemen. Dennis' broer Robbin hebben we gevraagd de baspartij in te spelen."

Beeldmateriaal

Voor het laatste nummer, Act Like A Maniac, is ook een videoclip gemaakt. Bas: "Iemand in mijn omgeving zei: 'ik vind het leuk om zulk soort muziek te beluisteren, maar ik mis eigenlijk wat beeldmateriaal.' Dus ik dacht, daar moet ik iets aan doen."
Bas Rovers heeft altijd van stevige muziek gehouden, vertelt hij in De Zeeuwse Top 40
Bas Rovers - Act Like A Maniac
Artwork van de single Act Like A Maniac © Bas Rovers