JB Meijers over Fiesta de la Vida: 'Latinrock, op onze manier'

JB Meijers, de muzikant die opgroeide in Hulst, heeft het erg naar z'n zin op Bonaire. Dat is nu ook te horen in zijn muziek. Samen met Golden Earring -zanger Barry Hay maakte hij het album Fiesta de la Vida. De twee zelfverklaarde muzikale 'broers' laten daarop hun fascinatie voor het Caraïbisch gebied helemaal de vrije loop. JB is ook nog eens een project gestart op het eiland: Home of the Muse, een groot landhuis, waar hij masterclasses aanbiedt.
Op Fiesta de la Vida staan de Caraïbische invloeden centraal, maar toch is het geen thema-album geworden, zegt JB: "Nee, eigenlijk niet. We hebben wel aan onze eigen smaak vastgehouden. Het is heel filmisch met in ons achterhoofd Ennio Morricone. Het is eigenlijk een onderzoek naar latinrock, op onze manier."
Zoals de titel van het album al doet vermoeden, was het ook een feest om te maken. Barry en JB doen sowieso niets waar één van de twee geen zin in heeft. De nieuwe single heet Perfect Stranger. JB: "Dat is een nummer dat we samen hebben geschreven. Barry had een tekst, ik had een riff, en die hebben we samengevoegd."

'Geen sinecure'

Aan dit project zit ook een groot optreden vast, in de Ziggo Dome op 5 november. Daar zal ook Danny Vera als gastmuzikant optreden. Dat vergt natuurlijk de nodige voorbereiding. JB: "Om dit te vertalen naar een liveshow, dat is geen sinecure. Je bent eigenlijk een musical of toneelstuk aan het maken. Je moet alles uitschrijven voor strijkers en blazers. Dat doe ik ook allemaal."

Home of the Muse

Behalve zelf muziek maken en opnemen is JB Meijers nog een project gestart op Bonaire: Home of the Muse. JB: "We dachten: 'je zou eigenlijk een plek moeten vinden waar je masterclasses aanbiedt, gecombineerd met een vakantie.' Dat idee hebben we uitgewerkt. Nu is het een landhuis met dertien kamers, drumstellen, piano's en gitaren en een podium. De bedoeling is om doe-vakanties aan te bieden op cultureel gebied. Je leert dingen van maestro's, zoals Cesar Zuiderwijk en Cor Bakker, maar je hebt ook tijd genoeg om naar het strand te gaan en een zeiltochtje te maken."
JB Meijers vertelt hoe het idee voor 'Home of the Muse' is ontstaan
Barry Hay en JB Meijers
Barry en JB doen sowieso niets waar één van de twee geen zin in heeft © Roel Vinkes