Vlissingse muzikant Jaco Simons maakt Nederlandstalige EP: 'Als ik er eenmaal induik, dan ga ik los'

Jaco Simons uit Vlissingen is pianodocent en componist van Nederlandstalige liedjes. Zes nummers heeft hij nu samengebracht op een EP, getiteld 'Laat Mij Maar Even'. Hij liet ze inzingen door zijn muzikale dochter Amanda, die zelf ook bezig is met een album. Verwarrend? Misschien wel, maar vader en dochter hebben daarover goede afspraken gemaakt.
Aan de ene kant kwam het goed van pas, dat dochter Amanda zangeres is. Toch leidde het ook tot een probleempje, vertelt Jaco: "Vader en dochter wilden beiden een album uitbrengen met een eigen identiteit. Dus dan krijg je soms verwarring. Maar we hebben het goed afgesproken: ik heb m'n eigen liedjes, die 'toevallig' door haar worden ingezongen. En zij komt binnenkort met een eigen album, waarvan zij het uithangbord is."
Jaco Simons heeft een achtergrond als kerkorganist en klassiek pianist, maar in zijn eigen songs hoor je vooral een mix van kleinkunst, musical en R&B. "Die klassieke kant heb ik niet gecombineerd, dat is uit 'een vorig leven'. Het schrijven van songs doe ik nu een jaar of vijf, zes. Via Amanda kwam ik in contact met deze 'tak van sport'. En als ik er eenmaal induik, dan ga ik los."

Visitekaartje

Dochter Amanda is bezig een eigen carrière uit te stippelen. Jaco hoopt vooral dat andere artiesten belangstelling hebben voor zijn liedjes. Jaco: "Vóór de coronatijd werkte ik ook wel samen met andere artiesten, maar nu zijn we twee jaar verder en ik hoop wat meer bekendheid te krijgen met wat ik doe. Nummers schrijven voor artiesten die dat niet zelf doen, dat is een beetje het doel. Daarom beschouw ik deze EP als een visitekaartje. Je komt er anders nooit tussen, als je niet wat kan laten horen."
Jaco Simon beschouwt zijn EP Laat Mij Maar Even als een visitekaartje, vertelde hij in De Zeeuwse Top 40
Jaco Simons
Jaco Simons overhandigt eerste exemplaar van zijn album aan burgemeester Van den Tillaar van Vlissingen © Marja van Noort