Zanger Alwin: 'We zaten in de studio en ik zei: het moet een vrolijk liedje worden'

Happy in de Zon, dat is de zomerse titel van de nieuwe single van Alwin uit Hoedekenskerke. De zanger koos bewust voor een vrolijke opvolger van De Trein Naar Het Geluk, die ook nog eens heel dansbaar is.
Door de titel Happy In De Zon is het meteen duidelijk waar het over gaat. Alwin: "Vorig jaar hadden we de single De Trein Naar Het Geluk en toen zeiden jullie: je moet eens denken aan het maken van een vrolijk liedje, dus jullie waren eigenlijk de aanstichters. We zaten in de studio en ik zei: het moet een vrolijk liedje worden'. Vandaar Happy In De Zon."
Alwin houdt altijd in z'n achterhoofd dat mensen op z'n muziek moeten kunnen dansen: "Het moet herkenbaar zijn en, wat belangrijk is, je moet er op kunnen stijldansen. Daar doen we ons best voor."

Leuk teampje

Net als bij De Trein Naar Het Geluk zorgde Pascal de Vormer uit Utrecht voor de muziek. Alwin: "Ja, we hebben een leuk teampje van een aantal muzikanten, tekstschrijvers. Het klikt gewoon. We hebben ook een beetje dezelfde smaak, dus het is ontzettend leuk om te doen zo."
Bij de clipopname van Happy In De Zon hielpen de weersomstandigheden gelukkig mee. Alwin: "Ik keek op de app: 9 procent regenkans! Ik dacht: okay...., maar opeens werd het toch een prachtige dag."
Alwin legt uit waarom hij kiest voor dansbare muziek
Alwin - Happy in de Zon
Cover van Happy in de Zon © ABC Entertainment