Mandy Storm over zelfgeschreven single: 'Muziek is eigenlijk m'n redding geweest'

Mandy Storm uit Goes verlangt naar vroegere tijden op het gebied van muziek, naar de tijd van rock 'n' roll en rockabilly. En dat is te horen in haar muziek. Ook haar nieuwe single, Run, is daar geen uitzondering op. Dit keer is het een zelfgeschreven nummer, waarin ze het heeft over een mindere periode uit haar leven.
Mandy is zolang ze zich kan herinneren al met muziek bezig. De fascinatie met muziek uit de jaren '50 en '60 kreeg ze met de paplepel ingegoten: "M'n ouders hadden altijd muziek opstaan: Elvis, Roy Orbison, The Everly Brothers. Hoe ouder ik werd, hoe mooier en leuker ik het vond. Ik word er heel erg vrolijk van."

Traumatische ervaringen

Toch verscheen haar debuutsingle The Boy nog geen twee jaar geleden. Mandy: "Ik moest eerst heel wat jaren aan mezelf werken. In het verleden heb ik een nare relatie gehad en daar heb ik traumatische ervaringen opgedaan. Het heeft heel wat jaren gekost om daar bovenop te komen om toch weer lichtpuntjes te zien."
Hoe diep je ook in een dal kunt zitten, er zijn altijd lichtpuntjes
Mandy Storm
Run is haar eerste liedje dat specifiek over die periode gaat: "Nog steeds zeg ik er niet veel over, maar wel: blijf je in het dal, loop je vast, ga dan terug naar jezelf en kijk welke kant je eigenlijk opgestuurd wordt. Ik geloof dat er voor iedereen een pad is weggelegd."
Omdat dit haar eerste compleet eigen nummer, is Mandy extra benieuwd naar de reacties: "Ja, voor mij is dit iets heel speciaals, dus ik ben best wel gespannen wat mensen er van vinden."
Zo'n zeven jaar geleden is Mandy Storm gestart met het schrijven van eigen songteksten. Na het schrijven van een songtekst pakt ze haar ukelele erbij om een melodie te maken: "Muziek is eigenlijk m'n redding geweest, door middel van het schrijven van teksten. Ik dacht: waarom doe ik er niet iets mee? Ik hoop dat ik voor anderen een voorbeeld kan zijn, blijf dicht bij jezelf om weer op te krabbelen. Hoe diep je ook in een dal kunt zitten er zijn altijd lichtpuntjes. Werk daarnaartoe. Positiviteit helpt altijd."
Mandy Storm uit Goes vertelt over de belangrijke rol die muziek in haar leven speelt
Mandy Storm - Run
Mandy Storm - Run © Co Coppoolse