Punkrockband Breakout vertegenwoordigt Zeeland bij Popsport NL

De Middelburgse punkrockband Breakout is geselecteerd voor ontwikkeltraject Popsport NL. De Zeeuwse popkoepel Popaanzee maakte dat dit weekend bekend na afloop van een showcase op het Eindeloos Eiland Festival in Kortgene. Daar presenteerden de drie deelnemers aan Popaanzee zich aan het publiek: Ginsonic, Typical en Breakout. Volgens Popaanzee heeft Breakout zich het meest ontwikkeld in de afgelopen maanden.
Breakout
Breakout © Margo Nije
Popsport is het ontwikkeltraject voor bands, artiesten en producers die verder willen komen met hun eigen muziek. Het traject is verbonden aan Popsport NL, een landelijk vervolgtraject waarin uit ieder provincie één act deelneemt. Vorig seizoen vertegenwoordigde singer-songwriter Rosann Kerckhaert uit Groede onze provincie bij Popsport NL.
Breakout maakt zelfgeschreven punkrock nummers. Het eerste album 9 Volt verscheen in oktober 2022. Breakout won eerder dit jaar de finale van bandcompetitie Spectra. De band wordt nu gekoppeld aan een coach uit de muziekindustrie en speelt op de Popsport Live Sessions in Nijmegen. Ook neemt de band een videoclip op in de studio van rockband De Staat.
Popaanzee wordt uitgevoerd door ZB| Bibliotheek van Zeeland. Popaanzee Popsport wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Zeeland, Stichting Popsport en Fonds voor Cultuurparticipatie.