Het Windorgel: broeder Dieleman, Soulbeat en Herman Brock Jr.

Broeder Dieleman bezingt De Eerste Knecht, Soulbeat presenteert zichzelf en Herman Brock Jr. weet de weg! Muziekredacteur Marcel van den Driest is voortdurend gespitst op nieuwe Zeeuwse muziek. Hij bespreekt wekelijks drie nummers van Zeeuwse bodem in deze rubriek: 'Het Windorgel'.

Broeder Dieleman - De Eerste Knecht

Vrijdag verscheen nieuwe muziek van broeder Dieleman. De single heet De Eerste Knecht en bouwt voort op z'n laatste album De Liefde is de Eerste Wet uit 2020. Dit nieuwe lied is onderdeel van een tweeluik waarin het leven op een boerderij in West-Zeeuws-Vlaanderen wordt bezongen, begin 20ste eeuw. Behalve troubadour Tonnie Dieleman horen we onder andere Pim van de Werken, piano, Janine van Osta, zang en Peter Slager, bas.

Soulbeat - I Will Never Lose You

Soulbeat is een Walcherse band, bestaande uit ervaren muzikanten. Die ervaring hebben ze onder andere opgedaan in Going Dutch, die zo'n tien jaar geleden tegen een doorbraak aanschurkte met dat heerlijk nummer Colors, en optredens op Concert at SEA, Zeeland Nazomerfestival en Vestrock. Soulbeat nam een EP op in de studio en die hebben ze afgelopen vrijdag extra onder de aandacht gebracht met een optreden in de Spot in Middelburg.
Als je luistert naar nummers als Bucket List, Hold On en I Will Never Lose You, dan hoor je dat de songwriting helemaal in orde is. Klaar dus om een nieuwe doelen na te streven en te bereiken, zegt zanger Sven van Santen: "Het zou leuk zijn om een wat breder publiek te bereiken, en als we uit de provincie kunnen gaan om te spelen, naar Antwerpen, Rotterdam. Voor ons is het allerbelangrijkste is dat we plezier erin hebben en als vrienden muziek kunnen blijven maken."

Herman Brock Jr. - Devianto

Herman Brock Jr. is niet over één nacht ijs gegaan, om een waardige opvolger te maken van zijn succesvolle album The Old World uit 2015. De bluegrass specialist uit Terneuzen had daarnaast ook nog eens pech dat de perserij waar hij zijn nieuwe album wilde laten maken failliet ging. Vandaar dat het nieuwe album Devianto wat langer op zich heeft laten wachten, maar het was het wachten waard! Herman Brock Jr. werkte opnieuw samen met topmuzikanten uit het genre bluegrass, maar ook met gypsy jazz gitarist Fapy Lafertin en de Ierse fluitist Ies Muller, waardoor een bijzondere kruisbestuiving ontstaat, zoals te horen is op het titelnummer: Devianto.
Beluister deze rubriek bij Omroep Zeeland Radio elke zaterdag in Weekend met Elias den Hollander en elke maandag rond 18u10 in Zeeland Komt Thuis. Volg de Zeeuwse muziek ook in de Zeeuwse Top 40, elke zaterdag vanaf kwart over 12 bij Omroep Zeeland Radio.