Broeder Dieleman bezingt het boerenleven op 'De Eerste Knecht'

Troubadour broeder Dieleman uit Middelburg heeft een nieuwe single uitgebracht. De Eerste Knecht gaat over het boerenleven in West-Zeeuws-Vlaanderen aan het begin van de twintigste eeuw.
De Eerste Knecht bouwt voort op Dielemans laatste album De Liefde Is De Eerste Wet. Daarnaast heeft hij zich laten inspireren door een verhaal van de Zeeuws-Vlaamse dialectschrijver Leo Bootsgezel (1878-1962). Tonnie: "De eerste knecht was na de boer het hoogste in de rangorde op een boerenhof. Hij sliep in de schuur en was verantwoordelijk voor de paarden en de baas over de rest van de knechten. Het lied is onderdeel van een tweeluik en vormt samen een muzikale ansichtkaart over het leven op een boerderij in West-Zeeuws-Vlaanderen, begin 20ste eeuw."
In de videoclip van De Eerste Knecht beeldt Dieleman het verhaal uit door middel van prenten in de stijl van de 19de-eeuwse volkskunstenaar Jan de Prentenknipper (Jan Huijssoon).
Behalve Tonnie (broeder) Dieleman horen we de muzikanten Pim van de Werken (piano), Leo Frabriek (drums), Janine van Osta (zang), Peter Slager (bas), Myrthe van de Weetering (viool) en Frans Grapperhaus (cello).
De Eerste Knecht
Artwork van de single De Eerste Knecht © Broeder Dieleman