Het Windorgel: Gintronix, Adrie van der Lijcke en Gayito

Vader en dochter Meijers maken Boogie, Adrie van der Lijcke in avondkleuren en Gayito blijft bewegen! Muziekredacteur Marcel van den Driest is voortdurend gespitst op nieuwe Zeeuwse muziek. Hij bespreekt wekelijks drie nummers van Zeeuwse bodem in deze rubriek: 'Het Windorgel'.

Gintronix (JB & Jazz Meijers) - 23 Boogie

Muzikant, gitarist, zanger en producer JB Meijers, opgegroeid in Hulst, is van alle markten thuis. Dat heeft hij al eerder bewezen met zijn uiteenlopende muzikale projecten. Toch is hij er weer in geslaagd een onbekende kant van zichzelf te laten zien. Samen met zijn dochter Jazz Meijers maakte hij een heerlijke discoknaller: 23 Boogie. Ze hebben het samen geschreven en samen opgenomen. Heel 'casual' en 'onweerstaanbaar' zeggen ze erbij. En dat is dan ook weer goed nieuws voor dochter Jazz, want in april werd ze nog het slachtoffer van een auto-inbraak in Utrecht waarbij allerlei waardevolle muziekapparatuur werd buitgemaakt.

Adrie van der Lijcke - Evening Colours

Adrie van der Lijcke uit Terneuzen trakteert iedereen regelmatig op melodieuze popsongs. Zijn nieuwste single heet Evening Colours en is weer een luchtig nummertje. Uptempo, met een leuk lopend baslijntje dat het geheel ondersteunt. Adrie lijkt de muziek wel uit z'n mouw te schudden. Vandaar dat hij ook bereid is om muziek voor anderen te schrijven. Nou, als ik artiest was op zoek naar een liedje, dan wist ik het wel!

Gayito - Bewegen

Bewegen is de titel van de nieuwe single van Gayito uit Middelburg. Hij maakte eerder muziek in het duo The Family First en later ook als soloartiest. Hij schrijft zelf muziek, maar bij Bewegen staan er twee andere namen bij de credits: Da Real DNA en Sharon Valerie. Bij 'bewegen' denk je misschien als eerste aan het bewegen van je lichaam, dansen, maar in dit geval gaat het over 'bewegen naar andere landen', en dat past natuurlijk perfect bij de naderende zomervakantie.
Beluister deze rubriek bij Omroep Zeeland Radio elke zaterdag in Weekend met Elias den Hollander en elke maandag rond 18u10 in Zeeland Komt Thuis. Volg de Zeeuwse muziek ook in de Zeeuwse Top 40, elke zaterdag vanaf kwart over 12 bij Omroep Zeeland Radio.