Het Windorgel: Farid X Presta, Britta Maria en Secret Rendezvous

Farid werkt samen met Presta, Britta Maria doet 'n Brigitte Bardootje en nieuw werk van Secret Rendezvous! Muziekredacteur Marcel van den Driest is voortdurend gespitst op nieuwe Zeeuwse muziek. Hij bespreekt wekelijks drie nummers van Zeeuwse bodem in deze rubriek: 'Het Windorgel'.

Farid X Presta - Coco

Rapper Farid uit Sas van Gent is een samenwerking aangegaan met de Belgische rapper en zanger Presta, en dat is Santiago Vanloocke uit Zelzate. Hij bedient zich van verschillende talen, beetje Frans, beetje Spaans, en daardoor ontstaat in het begin een vrij zomerse sfeer. Maar tijdens de coupletten wordt de toon al gauw donkerder, net als de beelden in de videoclip. Het gaat over jezelf staande houden, over wie je kan vertrouwen en ook de drank komt even om de hoek kijken. Al met al een aanstekelijk nummer: Coco.

Britta Maria - La Madrague

Britta Maria en Maurits Fondse beleven een productieve periode. Ze maakten de afgelopen tijd een reeks Nederlandstalige liedjes op teksten van Ivo de Wijs en van van Maurits zelf. Als tussendoortje heeft het muzikale echtpaar een cover opgenomen: La Madrague, een lied beroemd gemaakt door Brigitte Bardot in 1963. Natuurlijk is de Franse taal bekend terrein voor Britta, want ze gaat al jaren op tournee met theatervoorstellingen over het Franse chansons in het algemeen en over het repertoire van Charles Aznavour in het bijzonder. La Madrague zou geïnspireerd zijn door Bardots huis in St. Tropez, maar bij deze zomerse temperaturen kan je ook gewoon denken aan de Zeeuwse kust.

Secret Rendezvous - Feels So Good (Don't It)

Secret Rendezvous heeft na ruim anderhalf jaar weer nieuwe muziek uitgebracht. Afgelopen vrijdag verscheen Feels So Good (Don't It). Het Amsterdamse duo met Sietske Morsch en gitarist Remi Lauw (afkomstig uit Oost-Souburg), zet daarop de muzikale lijn in een iets andere richting voort. Sietske: "Voor nu gaan we meer een funky, soulvolle kant op. Ja, we houden ook gewoon van experimenteren, dus we proberen veel verschillende dingen uit."
Beluister deze rubriek bij Omroep Zeeland Radio elke zaterdag in Weekend met Elias den Hollander en elke maandag rond 18u10 in Zeeland Komt Thuis. Volg de Zeeuwse muziek ook in de Zeeuwse Top 40, elke zaterdag vanaf kwart over 12 bij Omroep Zeeland Radio.
Het Windorgel Afl. 168