Middelburgse hardrockband vertegenwoordigt Nederland in Brussel: 'We waren met stomheid geslagen'

Hardrockband Breakout uit Middelburg speelt vrijdag als enige Nederlandse band op de Imagine Music Experience in Brussel. Dat is een internationale competitie voor alle muziekstijlen, speciaal voor muzikanten van 13 tot 21 jaar. Aan het festival doen acts mee van Brazilië tot Noorwegen en van Hongarije tot Zimbabwe.
Breakout
Breakout © Margo Nije
De band bestaat uit drie jongemannen en een zangeres, variërend in leeftijd van 16 tot 19 jaar. Ze spelen zelfgeschreven nummers, geïnspireerd door Blues Pills (Zweden) en The Pretty Reckless (USA).

Bandcompetitie

De band ontwikkelt zich razendsnel. Dit jaar won Breakout bandcompetitie Spectra. Via coachingstraject Popaanzee stroomde de band door naar het landelijke traject Popsport NL.
Breakout meldde zich aan bij Imagine Music Experience door foto's en een video in te sturen. De uitverkiezing voor de competitie kwam als een verrassing voor de bandleden, zegt bassist Louis Marcus: "Ja zeg dat wel. We waren met stomheid geslagen. Wij maken gewoon muziek en doen ons ding en blijkbaar zijn we hier terecht gekomen."
Bassist Louis Marcus van Breakout over deelname aan bandcompetitie
De hoofdprijs is een geldbedrag van 1600 euro. De wedstrijd wordt gehouden op 30 september in Bozar, in Brussel en is te volgen via een livestream.