Dési Ducrot brengt zonnige single uit: 'Het gaat supergoed!'

Head In The Clouds, dat is de titel van de nieuwe single van Dési Ducrot. De zangeres en songwriter woont in Amsterdam, maar is afkomstig uit Middelburg. Ze is bezig muziek te verzamelen voor haar tweede album. Haar debuutalbum In Too Deep maakte ze in 2018, de opvolger moet april volgend jaar verschijnen.

Aan de titel van je single te horen, gaat het goed met je?

"Het gaat supergoed. Het klinkt heel zonnig. Zo was het ook bedoeld, want ik ging er helemaal vanuit dat we een lange zomer zouden krijgen. Wat dat betreft heb ik 'm iets te laat uitgebracht, aan het weer te zien!"

Met je vorige single 'No Good' wilde je 'even stoom afblazen', wat is de gedachte achter Head in the Clouds?

"Weet je, ik ben nog steeds stoom aan het afblazen! Het wordt een beetje cliché om te vertellen hoe lang we binnen moesten zitten, maar het is nog steeds een liedje uit die periode. Over de energie die er weer uit mag."

Jij bent de singer én songwriter, maar met wie ben je de studio ingedoken?

"Met mijn vaste partner, producer Marg van Eenbergen. We hebben ook m'n eerste album samen gemaakt, we zijn echt wel een duo. De gitarist met wie ik werk, Aidan Baker van Aidan & The Wild, heeft een solo dat dit nummer helemaal maakt. Die komt echt vanuit hem. Dus voor m'n gevoel is dit echt een product van voornamelijk ons drieën."

Je tweede album kondigde je al een tijd geleden aan. Heb je al een releasedatum in je hoofd?

"April. Exacte datum volgt nog. Maar hij komt!"
Dési Ducrot over Head In The Clouds: 'Dit is echt een product van ons drieën.'
AtlasArtwork
Dési Ducrot en gitarist Aidan & The Wild © Dési Ducrot