Het Windorgel: Spellbound, Charades en Moss

Spellbound is een project van zielsvrienden, Charades rond het kampvuur, en Moss gaat op najaarstour! Muziekredacteur Marcel van den Driest is voortdurend gespitst op nieuwe muziek uit Zeeland. Hij bespreekt wekelijks drie nummers van Zeeuwse bodem in deze rubriek: 'Het Windorgel'.

Spellbound - Anam Cara (album)

Spellbound is de naam van een muzikaal project van Peter Slager van BLØF en de Haagse muzikante Julie Scott. Het is allemaal ontstaan tijdens de lockdown en steeds meer muzikanten haakten bij dit project aan. Dat heeft allemaal geleid tot een compleet album van Spellbound, Anam Cara. Die titel is Keltisch en betekent 'zielsvriend'. Peter legt uit waarom die titel goed past bij dit project: "Deze plaat gemaakt is door zielsvrienden. Niet alleen Julie en ik, maar veel vrienden van haar uit Den Haag zijn aangehaakt. Het is allemaal met veel vriendschap en liefde gemaakt."

Charades - Camp Fire

In april van dit jaar liet de driemansrockformatie Charades ineens weer van zich horen met de single Far Gone. De band met leden uit Zuid-Holland en Schouwen-Duiveland heeft nu wéér een single, Camp Fire, en dat is de opmaat naar de release van het nieuwe album Now What You Deserve, begin volgend jaar. Het is rock, geïnspireerd op het geluid van de jaren negentig, denk aan Nirvana en Smashing Pumpkins. Charades is aangesloten bij een label, White Russian Records, en ze proberen nadrukkelijk echte popliedjes te schrijven. Daarmee hebben ze alle ingrediënten in handen om hun publiek te kunnen uitbreiden.

Moss - Venus, Pt. 2

De band Moss, met de Middelburgse gitarist Marien Dorleijn als frontman, nam zijn meest recente album op in een oud klooster in Zuid-Limburg, Hoogcruts in Noorbeek. Dat wordt ook wel aangeduid met de letters HX. Zodoende is dat ook de titel geworden van dit zesde album van Moss. Het werden creatieve opnamesessie daar. Afgelopen week verschenen tot dusver onuitgebrachte tracks die daar zijn vastgelegd, waaronder dit Venus, Pt. 2.
Op 3 november start de najaarstour van Moss in Arnhem. Dichtstbijzijnde optreden voor ons is het slotconcert van de tour in Bergen op Zoom op 23 december.
Beluister deze rubriek bij Omroep Zeeland Radio elke zaterdag in Weekend met Elias den Hollander en elke maandag rond 18.10 uur in Zeeland Komt Thuis. Volg de Zeeuwse muziek ook in de Zeeuwse Top 40, elke zaterdag vanaf kwart over 12 bij Omroep Zeeland Radio.