Tien jaar na eerste Beste Zeeuwse Cover: de winnaars op een rij

Het is vandaag precies tien jaar geleden dat Omroep Zeeland in een live-uitzending op zoek ging naar de beste Zeeuwse cover. Sommige nummers groeiden uit tot Zeeuwse hits en staan nog steeds in de Zeeuwse Top 40. Deze artiesten maakten van 2012 tot en met 2016 de beste Zeeuwse cover.

2012: Ode aan Zeeland

Op 27 oktober 2012 werd de Beste Zeeuwse Cover voor de allereerste keer georganiseerd. de jury was het meest onder de indruk van het nummer Zeeland van Maarten Termont. Hij coverde Empire State Of Mind van Jay-Z en Alicia Keys.
Jeroen 't Gilde werd tweede met Zout (Jao!), de derde plaats was voor Marsha met Diederik en ik. 4J's en D gingen er vandoor met de publieksprijs. Zij schreven het nummer Strepen Op M'n Kloffie, een cover van I Got Stripes van Johnny Cash.

2013 - Snap jij het nog?

Een lied over de Zeeuwse taal van Frans Schrier won de Beste Zeeuwse Cover in 2013. It Must Be Love van Labi Siffre werd Snap Jie Tut Nog?
Red Scarves werd tweede met Zeeuwse Mossel, de gedeelde derde plaats was voor Ron Moerman & Friends met Welkom in Zeeland en De PerkXperience met Op 't Topken van den Vuurtoren. Laatstgenoemde artiest ging naar huis met de publieksprijs.

2014: Het krokettenlied

Een dubbelslag voor De Duts'n met 500 Kroketten, de snack die de bandleden op dat moment geregeld draaiden. Een cover van The Proclaimers. Ze wonnen de Beste Zeeuwse Cover van 2014 én de publieksprijs.
Tweede dat jaar werd El Combo met Nea Stranguh. De Derde plaats was voor Ellen Shae & Jeroen 't Gilde met Mee Sie Mee Joe.

2015: Ik Wil Je Vertelle

Ron Moerman won samen met zijn vrienden in 2015 de Beste Zeeuwse Cover met het nummer Ik Wil Je Vertelle een cover van Jamie Cullums You're Not The Only One.
Dat jaar was er een gedeelde plaats voor Frans Schrier met Doemmè Dammè en Adrie van der Lijcke met Zonneschijn. Maarten Termont werd derde met Vo Joe. Anne en de Zeeuwse Kofferband ging naar huis met de publieksprijs met een bewerking van Jailhouse Rock.
2016: Een paard zonder naam
Jeroen 't Gilde eindigde twee keer eerder in de top drie en werd in 2016 de winnaar van De Beste Zeeuwse Cover. Hij schreef 'n Pèrd zond'r Naom, een bewerking op Horse With No Name van America.
Anne en de Zeeuwse Kofferband werd tweede met Jodocus, Jah Markuz & The Raggamosselz werd derde met Zitterdag. Anne en de Zeeuwse Kofferband won voor het tweede jaar op rij de publieksprijs.