Amanda Simons 'pakt lekker door' met tweede single 2nd Hand Lover

De Vlissingse zangeres Amanda Simons zingt, danst en acteert. Dat doet ze op diverse podia, maar ze neemt ook muziek op in de studio. Zo zong ze een album in met Nederlandstalige liedjes, geschreven door haar vader Jaco, en eerder dit jaar kwam haar eerste zelfgeschreven nummer uit, Come Home. Ze heeft de smaak te pakken, want nu is daar al haar tweede single: 2nd Hand Lover.
Amanda Simons is fulltime freelance zangeres. Dit jaar stond ze bijvoorbeeld in het voorprogramma van Beste Zangers Live in Ahoy' Rotterdam en ze zong tijdens de Formule 1 in Zandvoort. Verder is te zien op festivals en dinnershows.
Op haar eerste single Come Home ontving ze alleen maar leuke reacties. Amanda: "Ja, van alle kanten van de wereld. Ik heb heel lang op een cruiseschip gewerkt, dus ik heb best wel wat vrienden her en der, in Australië en Nieuw-Zeeland, en die hadden het ook gehoord."
Ik ga gewoon een feestje bouwen en niemand krijgt mij klein!
Amanda Simons
De nieuwe single volgt al snel op haar debuutsingle. Amanda: "Ik had natuurlijk al wel wat dingen klaar liggen, dus ik dacht: ik ga even lekker doorpakken."

Voor jezelf opkomen

Ook op 2nd Hand Lover werkte Amanda weer samen met de Amerikaanse producer Alekos "Kosie" Syropoulos. De single is in meerdere opzichten een vervolg op haar debuutsingle. Amanda: "Come Home ging meer over jezelf vinden. Nu gaat het eigenlijk over voor jezelf opkomen en je niet meer slecht laten behandelen. Ik ga gewoon een feestje bouwen en niemand krijgt mij klein!"
Amanda Simons uit Vlissingen vertelt over haar tweede single 2nd Hand Lover
Amanda Simons
Amanda Simons © Eduardus Lee