Singer-songwriter Aqurite releaset vier nummers: 'Ik dacht: ik zet ze gewoon online'.

Muzikant Aqurite is geboren en getogen in Goes. Van jongs af aan is hij met muziek bezig op diverse instrumenten. Dit najaar heeft hij voor het eerst zelfgeschreven muziek online gezet, in de vorm van een 'self-titled' EP.
Aqurite (29) was onder andere actief in gospelkoor Nova Musica uit Kapelle. Ook is hij regelmatig te vinden op de jamsessies in De Piek in Vlissingen.

Aantrekkelijker

Hij kiest er bewust voor om z'n muziek onder een pseudoniem naar buiten te brengen: "Dat is toch internationaal wat aantrekkelijker. De liedjes zijn ook in het Engels, dus is het 'Aqurite' geworden."
Hij zingt over alles wat in z'n leven voorbij komt: "De teksten gaan over de keuzes die je moet maken als je wat ouder wordt. Ik heb ook een nummer geschreven voor vrijwilligers en mantelzorgers. En over dat je niet alles goed kan doen in het leven, dus heel menselijke onderwerpen."

Op de plank

Leven van de muziek is niet per se het doel van Aqurite: "Ik heb die nummers opgenomen en ze lagen maar op de plank te verstoffen. Ik dacht: ik zet ze gewoon online. Misschien dat mensen ze kunnen waarderen."
De EP Aqurite is te vinden op de bekende online streamingsdiensten.
Singer-singwriter Aqurite vertelt over welke onderwerpen hij zoal zingt.