Zeeuwse indieband De Toegift speelt op Noorderslag

De Zeeuws/Brabantse indie-band De Toegift speelt in januari op Eurosonic Noorderslag. Het showcase festival in Groningen geldt als een belangrijk podium voor opkomende bands. Eerder kondigde de band al zijn debuutalbum aan en verscheen de single Licht Als Stof.
Zanger Maxim Ventulé van De Toegift vindt het optreden op Noorderslag een hele eer: "Het is een ander soort festival, omdat er veel bookers van zalen en festivals komen kijken."

Laatste zomerdag

De band heeft ook zijn debuutalbum aangekondigd. Het titelloze album verschijnt op 27 januari. Daarop wordt het eerder uitgebrachte materiaal van de EP's En Ik Kon Alles Zien en Nooit Misschien verzameld, samen met enkele nieuwe tracks, waaronder de nieuwe single Licht Als Stof. Maxim: "Het is een liedje over een laatste zomerdag. Er komt iets heel moois bij elkaar en ook een verlangen om alles achter je laten."
Melancholie en nostalgie vormen het handelsmerk van de liedjes van De Toegift. De thema's zijn vaak zwaar, maar Maxim probeert ze met tekst en muziek wat lichter te maken. Maxim: "Het is een manier om in poëtische bewoordingen dingen klein te maken. Ik werk vanuit herinneringen, om bepaalde dingen uit het verleden terug te brengen en liedjes lenen zich daar goed voor."
Maxim Ventulé legt uit waarom hij liedjes schrijft vol melancholie en nostalgie
De Toegift
De Toegift © Rosa Meininger