The Wasting Years debuteert met single 'Broken Lights'

Een nieuwe band maakt z'n debuut: The Wasting Years. De band met twee leden uit Zierikzee en drie uit Brabant leverde deze week zijn debuutsingle af, getiteld Broken Lights. Zanger Max Huggett zette de band eerder dit jaren op poten door het plaatsen van een online-oproep.

The Wasting Years, dat is een opvallende bandnaam, waarom noemen jullie je zo?

Max: "Bij mij kwam het naar boven vanwege covid. Het zijn een paar lastige jaren geweest, waarin een heleboel mensen veel dingen niet hebben kunnen doen, die ze zouden willen doen. Zelf heb ik een paar trips naar het buitenland niet kunnen doen. Dat vond ik wel verspilde tijd. Zo kwam die naam in me op."

Twee Zeeuwen en drie Brabanders in de band. Hoe hebben jullie elkaar ontmoet?

"Ik heb in februari een berichtje online gegooid dat ik zin had om een band te starten. Ik kreeg daar snel reacties op, van de drummer en de gitarist. Toen hebben we langzamerhand een bassist en een keyboardspeler bij elkaar gesprokkeld."
Ik wilde juist een band starten met mensen die ik niet ken, want dan kom je echt bij elkaar om muziek te schrijven.
Max Huggett - zanger The Wasting Years

Was er meteen duidelijkheid over de muzikale koers?

"De reden dat ik die oproep deed, ik wilde juist een band starten met mensen die ik niet ken, want dan kom je echt bij elkaar om muziek te schrijven. Dat was voor mij de insteek. Iedereen in de band heeft een andere stijl en muzieksmaak, dus dat komt lekker bij samen. Iedereen heeft invloeden van zoveel verschillende bands en dat komt allemaal naar voren."

Jullie omschrijven het zelf als alternative rock, maar door de melodieusheid deed het me ook wel denken popacts als Handsome Poets?

"In het begin hield ik echt van Imagine Dragons, Twenty One Pilots. Dat zijn toch wel mainstream bands, maar hebben een lekker rauw randje. Dat is de kant waar ik op wilde. Dat komt naar voren in de teksten en de manier waarop ik zing. Ik schrijf al jaren teksten, dat is wel het meeste waar ik van geniet."

De debuutsingle is er nu. En wat volgt?

"We hebben best wel wat materiaal liggen, dat moet nog af. Binnenkort zie je nog een nummer verschijnen."
Zanger Max Huggett vertelt in De Zeeuwse Top 40 hoe de bandleden bij elkaar zijn gekomen.
The Wasting Years
De Brabants/Zeeuwse band The Wasting Years © Ashley Oomen