Het Windorgel: Allcaps, Lyson, Gayito x Indi

Punkpop van Allcaps, Lyson is Grounded, en Gayito x Indi zijn verstandig! Muziekredacteur Marcel van den Driest is voortdurend gespitst op nieuwe muziek uit Zeeland. Hij bespreekt wekelijks drie nummers van Zeeuwse bodem in deze rubriek: 'Het Windorgel'.

Allcaps - Too Deep / Confine Me

Wel ja, laten we gewoon beginnen met punkpop van een Brabants/Zeeuwse band: Allcaps. Vrijdag verscheen de tweede EP, die volgt kort op het debuut van april dit jaar. De band zetelt in Eindhoven, maar er zitten twee Zeeuwen in de band: drummer Douwe van den Worm uit Sluis en Jasper van Schaik uit Zuid-Beveland op gitaar. Emo/pop-punk, zo omschrijven ze de muziek zelf en daarbij richten ze zich vooral op het geven van dynamische live-shows. Maar gelukkig is veel van de energie en verfrissende kijk op het genre ook terug te horen op de studio-opnames.

Lyson - Grounded

Muzikant Lyson groeide op in Zeeland. Hij bouwde een netwerk binnen de Zeeuwse rap- en hiphopscene. Inmiddels woont hij in Rotterdam en werkt hard om zijn solowerk uit te brengen. Eindelijk heeft hij alles lekker op de rails en hij probeert meer dan ooit alles uit zichzelf te halen. Vorige maand verscheen een volledig album en de titel daarvan zegt genoeg over de ambities en het credo van Lyson, in het dagelijks leven Alyson Lourens: Music Has No Limit! Hij is van plan elke maand met nieuwe muziek te komen. Voor de maand december staat zelfs een housetrack op het programma. Eerst maar eens luisteren naar die van deze maand: Grounded.

Gayito x Indi - Verstandig

Gayito Joval loopt al jaren mee in de Zeeuwse hiphop en rapscene. Eerder maakte hij muziek onder de naam The Family First en werkte hij samen met onder meer Donson uit Vlissingen. Nu is er nieuwe muziek van hem uit, waarvan Gayito zelf zegt: "Ik ben supertrots op deze track." En als je dit duet hoort, gezongen met zangeres Indi, dan is die trots meer dan terecht! Het gaat over een relatiebreuk. De twee geliefden constateren dat ze elkaar alleen nog maar pijn doen, dus is het verstandig om uit elkaar gaan. Er zit vaart in, dynamiek en spanning. Met deze track Verstandig zet Gayito een nieuwe stap in zijn muzikale evolutie.
Het Windorgel Afl. 182: Allcaps, Lyson en Gayito x Indi
Beluister deze rubriek bij Omroep Zeeland Radio elke zaterdag in Weekend met Elias den Hollander en elke maandag rond 18.10 uur in Zeeland Komt Thuis. Volg de Zeeuwse muziek ook in de Zeeuwse Top 40, elke zaterdag vanaf kwart over 12 bij Omroep Zeeland Radio.