Vlissingse coverband Busted Feet viert 10-jarig bestaan

Muziek van The Beatles, The Stones, The Who en Jimi Hendrix ken je in de originele uitvoeringen, maar veel Zeeuwen hebben de nummers vast wel eens gehoord, uitgevoerd door coverband Busted Feet uit Vlissingen. Dit jaar viert de band dat ze tien jaar bestaan met een optreden in De Piek. Kern van het repertoire is de muziek van The Beatles, The Stones, The Who, Jimi Hendrix, The Doors en Led Zeppelin. Deze 'gouden classic rockperiode' gaat nooit vervelen, zegt zanger/gitarist Jaap van Boven.
Podium De Piek is de 'thuisbasis' van de band. Jaap van Boven: "Ik kom daar al vanaf een jaar of 15, 16 over de vloer. Voor een Vlissingse band is dat hét podium om op te spelen. Het is voor mij niet de eerste keer en hopelijk niet de laatste. We bestaan nu tien jaar met deze band, maar daarvoor heb ik ook in legio andere bands gezeten en ook in De Piek gespeeld."

Rijke periode

Busted Feet begon als een echt bluesband, geïnspireerd door de Britse blues. In mei 2012 stond de band voor het eerst op het podium. Dat was ook in De Piek als voorprogramma van bluesgitarist Ruben Hoeke. Daarna is het repertoire verbreed. "Van lieverlee kwamen we erachter dat in die periode van '65 tot '75 heel veel te gekke muziek is gemaakt, niet alleen blues. Ook soul, reggae, rocksteady is allemaal ontstaan in die periode. Het is een heel rijke periode qua muziek."
Muziek is ook vrijheid, dus die vrijheid moet je ook nemen als muzikant.
Jaap van Boven - zanger/gitarist
Coverbands heb je in allerlei soorten en maten, sommige noemen zich ook Tribute bands en proberen hun idool zo precies mogelijk te imiteren. Maar van 'letterlijk naspelen' moet Jaap van Boven niets hebben: "Nee, dat vind ik helemaal niks. Je geeft overal je eigen draai aan. Muziek is ook vrijheid, dus die vrijheid moet je ook nemen als muzikant."

Karakters

Op het jubileumconcert neemt de band ook afscheid van bassist Koen van Soelen. Jaap: "Koen, onze vaste kracht op de bas en uitmuntend zanger gaat ons verlaten. Hij heeft andere ambities en daar hebben we alle respect voor. We hebben al een nieuwe bassist, Sander Moraal. Hij speelde al met mijn zoon Vincent in diverse bands gespeeld. Hij is bekend met onze karakters. Dat matcht prima, dus dat komt goed!"
Het optreden in De Piek begint om 21u00. Supportacts zijn de Vlissingse bluesband Blues Stuff en Bo Dylan.
Zanger/gitarist Jaap van Boven van Busted Feet legt uit hoe de band een eigen draai geeft aan de covers.
Busted Feet
10 jaar muziek uit de classic rockperiode © Busted Feet