Het Windorgel: Musketiers, Adrie van der Lijcke en De Toegift

Musketiers zijn bijna thuis, Adrie van der Lijcke goes Phil Spector en De Toegift naar Noorderslag! Muziekredacteur Marcel van den Driest is voortdurend gespitst op nieuwe muziek uit Zeeland. Hij bespreekt wekelijks drie nummers van Zeeuwse bodem in deze rubriek: 'Het Windorgel'.

Musketiers - Bijna Thuis (Kerstversie)

Paskal Jakobsen, Paul de Munnik, Bertof en Daniel Lohues hebben als Musketiers een album gemaakt. De singles daarvan zijn het afgelopen jaar één voor één tot ons gekomen. De slottrack, Bijna Thuis, is nu uitgebracht in een speciale Kerstversie. Het thema is thuiskomen en dat past natuurlijk perfect in de sfeer. Eigenlijk is het gewoon een Nederlandstalige Driving Home For Christmas, met de leuke insteek dat je misschien nog wel het meest geniet als je nog nét niet op je bestemming bent.

Adrie van der Lijcke - Merry Christmas To You All

De ene na de andere Zeeuwse artiest komt met nieuwe kerstmuziek. Adrie van der Lijcke uit Terneuzen heeft er zin in. Hij maakte Merry Christmas To You All, een track met veel lucht en ruimte, dat qua productie wel doet denken aan de beroemde Wall of Sound van Phil Spector. Deze en andere kerstliedjes van Zeeuwen zijn natuurlijk ook weer te vinden op de stemlijst van de Kerst Top 30. De lijst met populairste kerstplaten wordt vrijdagmiddag 23 december uitgezonden tussen 13u00 en 16u00 in de Muziekmiddag met Elias den Hollander en Stefan Daane.

De Toegift - Licht Als Stof

Groot nieuws voor de Nederlandstalige indie-band De Toegift. Maxim Ventulé uit Vlissingen en zijn kompanen mogen namelijk optreden op Eurosonic Noorderslag in Groningen. Dat is het grote showcasefestival in januari waar veel bookers van zalen en festivals nieuwe ideeën opdoen. Bijzonder natuurlijk om het repertoire van De Toegift, dat bestaat uit kleine liedjes vol nostalgie en melancholie voor zo'n groot publiek te brengen. Maar dat het kan heeft de band al bewezen met hun optreden in Afas live op 24 november. Noorderslag kan het begin zijn van iets heel moois voor de band, die trouwens al veel mooie dingen heeft gemaakt. Dat is ook weer te horen aan de nieuwe single Licht Als Stof. Het komt te staan op het debuutalbum van De Toegift dat gepland staat voor januari 2023.
Beluister deze rubriek bij Omroep Zeeland Radio elke zaterdag in Weekend met Elias den Hollander en elke maandag rond 18.10 uur in Zeeland Komt Thuis. Volg de Zeeuwse muziek ook in de Zeeuwse Top 40, elke zaterdag vanaf kwart over 12 bij Omroep Zeeland Radio.
Het Windorgel Afl. 183: Musketiers, Adrie van der Lijcke en De Toegift