Gayito maakt hitgevoelig duet over relatiebreuk

Muzikant Gayito uit Terneuzen loopt al jaren mee in de Zeeuwse hiphop en rapscene. Eerder maakte hij muziek onder de naam The Family First en werkte hij samen met onder meer Donson uit Vlissingen. Nu is er nieuwe muziek van hem uit: de track Verstandig, een duet met zangeres Indi uit Almere. Gayito zet hiermee een nieuwe stap in zijn muzikale ontwikkeling, richting hitgevoeligheid.
Verstandig gaat over een relatiebreuk. De twee geliefden constateren dat ze elkaar alleen nog maar pijn doen, dus is het verstandig om uit elkaar gaan. Gayito is naar eigen zeggen 'supertrots' op deze track: "Het gaat niet zozeer over mezelf, maar het is iets waar mensen zich in kunnen herkennen. Ik wilde de mensen echt iets geven."
Zangeres Indi is oud-deelneemster aan The Voice Kids. Gayito: "We hebben eerder al eens samengewerkt, in kleinere vorm, maar nu moest het echt goed aangepakt worden."

Bewuste keuze

Vergeleken met zijn eerder werk klinkt Verstandig anders en dat is een bewuste keuze van Gayito: "Ja, ik heb sinds kort een manager en ik ben een andere kant opgegaan. Ik maak nu muziek die meer geschikt is voor radio."
Gayito vertelt hoe het duet 'Verstandig' tot stand kwam