Popaanzee start nieuw seizoen: 'Er gebeurt heel veel op muzikaal gebied'

Popaanzee is hét platform voor talentontwikkeling in popmuziek in Zeeland. Het biedt coachingstrajecten aan voor beginnende en gevorderde muzikanten, bands en singer-songwriters. Daarnaast werkt Popaanzee samen met de vier regionale bandcompetities in onze provincie. De aanmeldingsperiode voor het nieuwe seizoen van Popaanzee Academy en Popaanzee Popsport is gestart. Coördinator Leontien Poppe ziet volop nieuwe aanwas van jong Zeeuws muziektalent.
Een nieuw seizoen Popaanzee staat op het punt te beginnen, maar eigenlijk is het een doorlopend gebeuren, vertelt Leontien: "We zijn het jaar rond heel erg aanwezig. De kickstartavonden zijn de inloopavonden voor muzikanten die samen muziek willen maken, zowel voor beginners als gevorderden. Maar met Popsport en Popaanzee Academy bieden we trajecten aan. Met name Popaanzee Academy is een heel intensief traject voor bands die écht verder willen komen met hun eigen muziek."

Masterclasses

Vorig jaar is er geen Popaanzee Academy opgestart. Dat kwam door corona. Toch heeft Popaanzee bepaald niet stil gezeten. Leontien: "We hebben gesprekken gevoerd met heel veel muzikanten in Zeeland. Op basis daarvan hebben we masterclasses georganiseerd. Op die manier probeerden we bands verder te helpen, maar ook nieuwe muzikanten op het netvlies gekregen. Er gebeurt heel veel op muzikaal gebied."
Zeker bij de kickstartavonden zien we weer heel veel jonge mensen muziek maken en ook weer bandjes ontstaan.
Leontien Poppe - coördinator Popaanzee
In de loop der jaren is de animo om een bandje te beginnen misschien wat minder geworden. In plaats daarvan nam het aantal singer-songwriters en dj's weer toe. Dat heeft volgens Leontien mede te maken met landelijke ontwikkelingen: "Er is een verandering gaande in de manier waarop muziek wordt gemaakt. Als je kijkt naar Goldband en Prins en de Geit, zijn dat meer elektronische acts. Maar zeker bij de kickstartavonden zien we weer heel veel jonge mensen muziek maken en ook weer bandjes ontstaan."
Eén van de Zeeuwse deelnemers aan Popsport stroomt door naar het landelijke Popsporttraject. Dit jaar vertegenwoordigt punkband Breakout de provincie Zeeland, vorig jaar was dat zangeres Rosann Kerkchaert. Op dit moment schittert zij in The Voice van Vlaanderen.
Eerdere deelnemers aan Popaanzee Academy zijn onder meer Zinkzand, Going Dutch, Charades, Bas de Meijer, Isabel Provoost en PEER.
Inschrijven voor Popsport of Popaanzee Academy kan door je aan te melden via de website van Popaanzee.
Leontien Poppe van Popaanzee vertelt over de begeleidingstrajecten Popsport en Popaanzee Academy