Zeeuws-Brabantse band 'De Oorzaak' heeft een passie voor Nederlandstalige poprock

De Oorzaak is de naam van een nieuwe band bestaande uit Zeeuwse en Brabantse leden. Ze oefenen in Eversdijk (bij Kapelle) en hebben een eerste track naar buiten gebracht: Plan B. Zanger en songwriter van de band Sven Haverkamp vertelde wat de band allemaal van plan is.
Sven Haverkamp is één van de Brabanders in de band. Hij woont in Breda. Via via kwam hij met z'n band in Zeeland terecht: "Ik stuurde een demo naar een goeie vriend van mij. Hij zocht een drummer erbij en kwam bij Arne Jan terecht, onze drummer. Die vroeg me dezelfde avond of ik niet een band wilde beginnen. Hij woont in Kapelle, vandaar."
Hoewel Plan B de eerste single is, klinkt het bepaald niet als een beginnende band. Sven: "We zijn allemaal al best lang muzikanten. We zijn samen gekomen omdat we dezelfde passie hebben. Eerst hebben we veel gerepeteerd, opgetreden en wat opgenomen. We zijn allemaal muzikanten van kinds af aan. Leuk dat dat is terug te horen in de muziek."

Grote voorbeelden

Nederlandstalige bands als BLØF, De Dijk en The Scene zijn de grote voorbeelden voor De Oorzaak: "Onze sound wordt daar wel mee vergelijken. Het zijn grote inspiratiebronnen voor ons. BLØF is een superband met een grote fanbase. Nederlandstalige poprock wordt nu eigenlijk niet veel meer gemaakt. Daar ligt onze passie, dus wij proberen in dat gat te springen.
De eerste single Plan B is er nu, maar dat blijft het zeker niet bij, zegt Sven: "De eerste twee nummers zijn al opgenomen. Het is zeker de bedoeling dat er volgend jaar een album of EP uitkomt."
Sven Haverkamp legt uit waarom De Oorzaak in Eversdijk repeteert
De Oorzaak
De Oorzaak © De Oorzaak