Het Windorgel Afl. 185

Kevin Village houdt van september, Mo Rooneh verklankt de périphérique en 25 jaart coverband STORM! Muziekredacteur Marcel van den Driest is voortdurend gespitst op nieuwe muziek uit Zeeland. Hij bespreekt wekelijks drie nummers van Zeeuwse bodem in deze rubriek: 'Het Windorgel'.

Kevin Village - Remember September

Kevin Village uit Goes is rijk aan ervaring in het schrijven van liedjes en deze ook zelf uitvoeren. Songwriting is aan hem toevertrouwd, dat bewees hij al eerder met zijn singles Papillon, ook uitgebracht in het Nederlands als Als Een Vlinder en natuurlijk zijn kerstsingle Peace On Earth uit de jaren negentig. Zijn nieuwe single Remember September gaat over de vier jaargetijden en brengt je moeiteloos terug in de warme sfeer van de jaren zeventig.

Mo Rooneh - Zonard

Een verzameling klanken, ideeën tot een eenheid gemaakt, gebaseerd op de diversiteit in bevolking, bebouwing en sfeer in het Parijs van de jaren vijftig. Zo omschrijft Jacco Lauret, componist en kunstenaar uit Goes zijn album Zonard, dat hij maakte onder zijn artiestennaam Mo Rooneh. Hij maakte het samen met muzikanten uit Brussel tot Amerika. De zeven tracks brengen je in de sfeer van de, oorspronkelijk als tijdelijk bedoelde wijk waar nu de Parijse Périphérique ligt. Het groeide uit tot een smeltkroes van allerlei lagen uit de samenleving. Laat je meevoeren met Mo Rooneh en het album Zonard.

STORM - Another 45 Miles

Dit weekend bestaat de Zeeuws-Vlaamse coverband STORM 25 jaar! Dat vierde de band met een optreden in Ossenisse afgelopen vrijdag. Favoriete bands van STORM zijn Pearl Jam, Golden Earring en Therapy?. En dat ze daar goed raad mee weten, blijkt wel uit hun versie van Another 45 Miles van Golden Earring. Bij covers komt het aan op het onderkennen van de finesses van het nummer, zoals tempo, zang (hier prima verzorgd door Job Zwegers), meerstemmigheid en arrangement, en al die elementen zijn hier dik in orde. Jammer van één snaartje van de gitaar dat nét niet helemaal zuiver is, maar dat is een kleinigheidje. Gefeliciteerd STORM!
Beluister deze rubriek bij Omroep Zeeland Radio elke zaterdag in Weekend met Elias den Hollander en elke maandag rond 18.10 uur in Zeeland Komt Thuis. Volg de Zeeuwse muziek ook in de Zeeuwse Top 40, elke zaterdag vanaf kwart over 12 bij Omroep Zeeland Radio.