Mandy Storm zingt over kerst met een lach en een traan

Zangeres Mandy Storm uit Goes heeft opnieuw samengewerkt met The BrillianTears. Dat is een groep muzikanten verspreid over Europa die helemaal weg zijn van 'doowop'-muziek. Dat is natuurlijk helemaal in het straatje van Mandy, die al eerder rockabilly en rock 'n' roll-nummers heeft uitgebracht. De twee nieuwe tracks zijn in kerstsfeer: Alone and Blue on Christmas en Christmas Hop.
De samenwerking is heel spontaan ontstaan. Mandy: "Vanuit thuis heb ik wat liedjes met ukelele op internet gegooid. Toen nam Frank Buttgereit van The BrillianTears contact met me op. Hij vroeg: 'Zou je het zien zitten om samen te werken?' Daar heb ik natuurlijk gelijk 'ja' op gezegd."
Vorig jaar leverde Mandy een bijdrage aan het album Lady Happiness Meets Blue Lady. In oktober dit jaar kwam het idee op voor deze twee kersttracks. Mandy: "Frank stuurt mij eerst de tekst. Hij heeft goed door wat bij me past. Ik vond het onwijs leuk om uit te voeren."

Een lach en een traan

De twee tracks zijn eigenlijk 'Kerstmis met een lach en een traan'. Alone and Blue on Christmas is heel droevig en Christmas Hop heel vrolijk. Ze passen allebei heel goed bij de kerst die Mandy zelf tegemoet gaat: "Ik ben wel alleen met Kerstmis. Dat komt omdat ik een lange-afstandsrelatie heb. Mensen denken bij kerst altijd aan gezelligheid en vrolijkheid, terwijl veel mensen alleen zijn. Dus ik vond het wel een mooi thema om dit zo te doen."
Mandy heeft de muzikanten van The BrillianTears nog nooit ontmoet. Alles verloopt op afstand: "We hopen dat we volgend jaar bij elkaar kunnen komen. Er is een onwijs gaaf festival in Italië, dus wie weet treffen we elkaar daar. Met z'n allen op een podium, dat zou het mooiste zijn."
Vork ZT40 Mandy Storm 17 dec
The BrillianTears en Mandy Storm
Singlecover van Christmas Hop © Mandy Storm