Duo Hendrik en Anouschka brengt het kerstverhaal met humor

Duo Hendrik en Anouschka uit Zeeuws-Vlaanderen heeft een kerst-cd gemaakt: In Excelsis Duo. Daarop vertellen de twee op komische wijze het kerstverhaal zoals het 'zogenaamd echt gebeurd is'. De eerste single van dat album heet Van Nazareth naar Bethlehem, en die reis verloopt niet héél voorspoedig.
Achter dit muzikale project zit Marko Kondic. Hij laat regelmatig van zich horen tegen de kersttijd. Marko: "Het is eigenlijk per ongeluk ontstaan. In Breda doen we met een clubje elk jaar een kerstviering. Nu hebben we het wat serieuzer aangepakt. De liedjes waren naar onze mening leuk genoeg, dus we dachten: laten we er een officiële release van maken."

Grappige filmpjes

Met een paar vrienden beheert Marko het YouTube-kanaal Br!nKo+ (spreek uit als BrinkoPluche). Marko: "Daarop zetten we voornamelijk grappige filmpjes. Ook voor Valentijn hebben we iets uitgebracht. In de meeste gevallen doen we er een clipje bij. We kijken of we ook sketches kunnen uitbrengen, maar het is nu voornamelijk op muziek gericht."
Op de cd In Excelsis Duo staat een andere versie van het kerstverhaal. Volgens Marko is het geschikt voor in de auto, maar ook bij het kerstdiner: "Ik denk dat het wel makkelijk wegluistert. Het zou ook kunnen als achtergrondmuziek. Ik heb het zelf al een paar keer getest in de auto, je kan er prima naar luisteren."

Beetje lastig

De humoristische versie van het verhaal van Jozef en Maria kan bij sommige mensen gevoelig liggen, maar tot nu toe krijgt Marko positieve reacties: "We beseffen dat er een grens is. Humor is altijd een beetje lastig. We hebben het wel een beetje 'soft' gehouden, maar het is zeker niet beledigend bedoeld."
Marko Kondic vertelt hoe de kerst-cd In Excelsis Duo is ontstaan.
Hendrik en Anouschka
Achter de schermen bij de opname van de clip © Br!nKo+