Het Windorgel: Niels Korsuize, Bekboon en Montis, Goudsmit & Directie

Niels Korsuize is nostalgisch, Bekboon voelt zich hemels en een kerstwens van Montis, Goudsmit & Directie! Muziekredacteur Marcel van den Driest is voortdurend gespitst op nieuwe muziek uit Zeeland. Hij bespreekt wekelijks drie nummers van Zeeuwse bodem in deze rubriek: 'Het Windorgel'.
Het Windorgel
Het Windorgel © Omroep Zeeland

Niels Korsuize - Nostalgie

Niels Korsuize, de zanger uit Goes met het bronzen stemgeluid, heeft weer een nieuwe single. Na twee succesnummers waarin hij meisjes bezong (Mariloe en Emma), kijkt hij nu een beetje terug, want de titel van zijn nieuwe nummer is Nostalgie. Niels (26) zingt over ouder worden, maar een specifieke aanleiding om over nostalgische gevoelens te zingen, was er niet. Niels: "Ik zat met Jesse van de Ketterij in de studio. We kwamen erop dat de tijd snel voorbij gaat en dat je soms wel even terug zou willen. Zo is het tot stand gekomen."

Bekboon - Hemels

Bijna kerst! Het feest waarop christenen de geboorte van Jezus vieren. Muzikant Herman Helmich, alias Bekboon, uit Middelburg maakte vorig jaar een lied, opgedragen aan de geboorte van zijn eigen zoon Boris. Deze week stofte hij dat nummer nog eens af in samenwerking met producer Dennis van de Bor. Natuurlijk is het geen kerstnummer, of vredeslied, maar op één of andere manier heeft het wel die sfeer, misschien wel omdat het nummer in de verte doet denken aan Russians van Sting. En zeg nou zelf: een beetje hemelse vrede kunnen we in deze tijd allemaal wel gebruiken.

Montis, Goudsmit & Directie - Have Yourself A Merry Little Christmas

En we gaan er natuurlijk uit in dit Windorgel met kerstmuziek: soul-jazztrio Montis, Goudsmit & Directie hebben zich gewaagd aan de kerstklassieker Have Yourself A Merry Little Christmas. Het trio bestaat uit drie toppers elk op hun eigen instrument: Frank Montis oftewel Frank van den Berge uit Terneuzen op Hammond-orgel, Anton Goudsmit op gitaar en Cyril Directie op drums. Het bijna afgelopen post-coronajaar zijn ze er volop ingevlogen, met optredens, ook een paar in Zeeland. Ook hebben ze de laatste hand gelegd aan het nieuwe album dat op 1 maart verschijnt. De langverwachte opvolger van het succesvolle Taste of Culture heet Root Up. Alle reden dus om lekker van de feestdagen te genieten, in afwachting van de ongetwijfeld mooie dingen die nog gaan komen voor Montis, Goudsmit & Directie. Have Yourself A Merry Little Christmas!
Beluister deze rubriek bij Omroep Zeeland Radio elke zaterdag in Weekend met Elias den Hollander en elke maandag rond 18.10 uur in Zeeland Komt Thuis. Volg de Zeeuwse muziek ook in de Zeeuwse Top 40, elke zaterdag vanaf kwart over 12 bij Omroep Zeeland Radio.