Het Windorgel: Tess Merlot, Alta Luna en Lyson

Tess Merlot bezingt haar 'maison', Alta Luna houdt van verrassingen en Lyson smijt verf tegen de muur! Muziekredacteur Marcel van den Driest is voortdurend gespitst op nieuwe muziek uit Zeeland. Hij bespreekt wekelijks drie nummers van Zeeuwse bodem in deze rubriek: 'Het Windorgel'.

Tess Merlot - Ma Maison

Tess Merlot is de artiestennaam van de Haagse zangeres Tess van der Zwet. In haar muziek richt ze zich helemaal op het Franse chanson, bekende chansons, maar ook zelfgeschreven. Die speelt ze met een band waarin Michiel Buijsse, uit Lewedorp afkomstig, de drums bespeelt. De nieuwste single van Tess Merlot heet Ma Maison. En dat is nog maar het begin, want de band heeft een heel album opgenomen, dat stukje bij beetje wordt uitgebracht, om te beginnen dus met Ma Maison: het is melancholiek, gevoelig en verzorgd gezongen met een uitstekende uitspraak van de Franse taal. Wil je de tekst meelezen? Dat kan, want op YouTube staat een lyric video.

Alta Luna - The Chain

Indierockband Alta Luna uit Oost-Souburg houdt van verrassingen: deze week verscheen een akoestische versie van de debuutsingle The Chain. Maar er komt nog méér, want met die release kondigt de band veel nieuwe muziek aan. Om te beginnen de nieuwe single Longer Nights, volgende maand. Het uiteindelijke doel is om dit jaar twee EP's uit te brengen. Ambitieus dus, maar toetsenist Jonathan Poelman heeft er zin in: "We zijn flink bezig geweest met opnemen. We willen eigenlijk om de zes weken iets uitbrengen. Dat is een beetje ambitieus, maar het is wel goed om doelen te stellen."

Lyson - Paint The Wall

Lyson is een zanger en songwriter uit Zeeland. Sinds kort woont hij in Rotterdam, maar hij houdt contact met de Zeeuwse rap en hiphop-scène. Zo is hij regelmatig te zien in videoclips samen met bijvoorbeeld de Walcherse muzikanten Donson en Young Villian. De nieuwe single van Lyson heet Paint The Wall, en dat schreeuwt natuurlijk om een kleurige plaatjes met verf. Zo is er onder ander één van een naakte dame, op de rug gezien, helemaal besmeurd met verf. Deze single maakte Lyson samen met producer DJ Darkshot, oftwel Serginho Scholsberg uit Amsterdam. De teksten van Lyson zijn vaak seksueel getint en Paint The Wall is daarop geen uitzondering, vandaar de waarschuwing voor Explicit Content. Misschien een idee om daar eens van af te stappen, als je op zoek wilt naar een breder publiek, want zingen kán Lyson!
Beluister deze rubriek bij Omroep Zeeland Radio elke zaterdag in Weekend met Elias den Hollander en elke maandag rond 18.10 uur in Zeeland Komt Thuis. Volg de Zeeuwse muziek ook in de Zeeuwse Top 40, elke zaterdag vanaf kwart over 12 bij Omroep Zeeland Radio.
Het Windorgel Afl. 189: Tess Merlot, Alta Luna en Lyson