Rockband Charades brengt 90's vibe terug: 'We hechten veel waarde aan die periode'

Rocktrio Charades heeft een album afgeleverd: Not What You Deserve. Het is voor de band met leden uit Zeeland en Zuid-Holland het eerste volledige album na twee EP's, en, zoals dat tegenwoordig bijna gebruikelijk is, komt de plaat ook op vinyl uit. Volgens drummer Rick Kouwenberg uit Zierikzee is goed te horen dat de band weer een stukje volwassener is geworden.
Charades is een alternatieve rockband, opgericht door twee vrienden Frank Mastenbroek en Gerben Kieviet. Drummer Rick kwam in 2017 bij de band na een auditie. Rick: "Na zo veel shows is het in die jaren uitgegroeid tot een hechte vriendschap. Dat is wel de drijfveer tussen ons drieën. Er is een sterk band ontstaan."

Volwassener

De eerder uitgebracht tracks Far Gone en Camp Fire zijn exemplarisch voor het nieuwe album. Rick: "Zeker! Als je de nummers vergelijkt met de laatste EP Floating, dan is het wel een stuk volwassener en rustiger. Dat is ook het leukst aan zo lang met z'n drieën spelen. Elke keer dat je iets uitbrengt merk je dat je volwassener wordt."
De band maakt rock geïnspireerd door de jaren negentig. Uit de reacties blijkt dat Charades erin slaagt de 90's vibe terug te brengen. Rick: "Dat zit 'm in de sound, de manier van schrijven, soms wat eigenwijs, brutaal. Onze versterkers, pedalen en effecten zijn allemaal oud. We hechten veel waarde aan die periode en we willen dat ook zo veel mogelijk in onze muziek terugbrengen."

Brutale knipoog

De titel van het album, Not What You Deserve, is, anders dan gebruikelijk, niet de titel van één van de tracks. Rick: "Eigenlijk is die ontstaan in de studio. We dachten wat gaat het worden, gaan we een track pakken als titel, of iets anders? Toen kwamen we eigenlijk op Not What You Deserve omdat het voor ons een stapje verder is, een brutale knipoog."
Copy of VORK Charades Lang
Charades
Charades © Jeff Hofstede