Het Windorgel: Donson is opgelucht, Hans Gussenhoven zingt met kleindochter en Britta Maria

Donson is opgelucht, Hans Gussenhoven zingt met kleindochter en Britta Maria aardige mensen! Muziekredacteur Marcel van den Driest is voortdurend gespitst op nieuwe muziek uit Zeeland. Hij bespreekt wekelijks drie nummers van Zeeuwse bodem in deze rubriek: 'Het Windorgel'.

Anny, Donson, Rocher - Niet Loyaal

Een vervelend akkefietje overkwam muzikant Donson uit Vlissingen, want hij werd namelijk beschuldigd van plagiaat. Zijn track Niet Loyaal zou te veel lijken op een ander nummer en werd zelf offline gehaald! Maar vrijdag kwam het verlossende woord: de claim was ingetrokken en Donson kon gewoon lekker naar buiten treden met zijn nieuwe track. Niet Loyaal maakte hij samen met collega's Anny en Rocher.

Robine Klein & Hans Gussenhoven

Bijzonder moment afgelopen week in Goedemorgen Zeeland tussen 9 en 12. We lieten een opname horen van de 87-jarige Hans Gussenhoven uit Breskens die het nummer Quando, quando, quando heeft opgenomen met zijn zingende kleindochter Robine Klein. Zij is zangeres en woont in Parijs. Tijdens een familiebezoek daar hebben de twee zo maar wat ingezongen. Later is dat duet bewerkt tot een professionele productie die er mag zijn. Wat een verhaal! Luister naar deze versie van Quando, quando, quando naar Michael Bublé en Nelly Furtado.

Britta Maria & Maurits Fondse - Aardige Mensen

Aardige Mensen is een lied, geschreven door Maurits Fondse, afkomstig uit Tholen, op een tekst van Jan Boerstoel. Dat is een grote naam in liedtekst-land. Hij schreef teksten voor onder meer voor Adèle Bloemendaal, Jasperina de Jong en Youp van 't Hek, en ook Geen Kind Meer van Karin Bloemen, waarmee hij de Annie M.G. Schmidt-prijs won. Maurits Fondse vormt een duo met zijn vrouw, de zangeres Britta Maria en samen leven ze toe naar de presentatie van hun nieuwe album op 7 april in Splendor Amsterdam. Het album heet De Omweg en daarop staan liedjes van tekstschrijvers met wie het duo de laatste jaren samenwerkte. Naast Jan Boerstoel zijn dat Ivo de Wijs en Jan-Simon Minkema. Alle reden om daar naar uit te kijken!
Beluister deze rubriek bij Omroep Zeeland Radio elke zaterdag in Weekend met Elias den Hollander en elke maandag rond 18.10 uur in Zeeland Komt Thuis. Volg de Zeeuwse muziek ook in de Zeeuwse Top 40, elke zaterdag vanaf kwart over 12 bij Omroep Zeeland Radio.