Muzikant Peter Wessel hield opruiming in z'n geest

Het ging de laatste tijd niet zo lekker met muzikant Peter Wessel uit Goes. Hij had last van verlammingsverschijnselen en dat kwam vooral door drukte in zijn hoofd. Gelukkig gaat het nu al weer wat beter met hem en wat doet een muzikant dan? Die schrijft daar een liedje over. Hij wil het graag delen om mensen te laten zien dat je controle kunt krijgen over wat je denkt.
Het gaat wel stukken beter met Peter Wessel, maar nog niet helemaal zo goed als een jaar geleden. Peter: "2022 is niet het beste jaar geweest. Dat kan ik wel stellen."

Spookbeeld

De oorzaak van de verlammingsverschijnselen is nooit gevonden: "Ik was links verlamd, m'n been en arm. Dat is voor een gitarist het grootste spookbeeld dat je kan hebben. Daardoor ontwikkelde ik angststoornissen. Hersenonderzoek en epilepsieonderzoek leverden niets op. Tot nu is er geen fysiologische oorzaak gevonden."
Je denkt dat je niet de baas bent over je geest, maar dat ben je dus wel
Peter Wessel
Vervolgens ging Peter aan de slag om zijn angststoornissen de baas te worden. Peter: "Wat ik geleerd heb, is dat je allerlei dingen kan denken, terwijl je dat zelf niet bent. Jouw gedachten dat ben jij niet."
Van een psycholoog kreeg hij de opdracht om eens in zijn verleden te graven, of daar dingen 'in de weg' zaten. Peter: "Ik vond wel het één en ander dat opgeruimd kon worden. De geest van mensen zit vol met allerlei overtuigingen en gedachten die ze over zichzelf hebben, maar die hoeven helemaal niet waar te zijn."

Wonderen

Toen hij dat inzicht kreeg, ging het daarna meteen beter. Peter: "Ik kan me voorstellen dat mensen over wonderen spreken. Binnen een paar dagen was ik een heleboel spanning uit m'n lijf kwijt. Je denkt dat je niet de baas bent over je geest, maar dat ben je dus wel."
Peter Wessel vertelde in Zeeland Wordt Wakker hoe hij zijn angststoornissen de baas werd.