Rapper Just maakt van barricade een startblok

Rapper Just, dat is Joost Adriaansens uit Middelburg, heeft een nieuwe single uitgebracht. Eerder maakte hij muziek als Engel & Just, samen met Steven Engel. Op zijn solosingle Challenges rapt en zingt hij openhartig over de uitdagingen in zijn leven.

Je hebt de nodige ups and downs gekend. Hoe gaat het nu met je?

"Goed!, Ik ben weer aan het werk. M'n leven heeft een andere wending gekregen. Ik werk bij een herstelacademie. Ik merk dat ik daar als mens en professional van waarde kan zijn. We werken daar aan zelfhulp. Er komen mensen die te maken hebben met psychische klachten, ontwrichting, verslaving. We gaan daar in groepen over in gesprek. Herkenning en erkenning is wel het beste medicijn."

In Challenges komt voor: hoe je van een barricade een startblok maakt. Zijn dit ook de barricades die je bedoelt?

"Ja, we gaan kijken wat werkt bij jou als persoon. Het idee is dat je dat zelf gaat ontdekken. Er is niemand anders die deskundig is over jou. Het enige wat wij doen is de methodes faciliteren om daar achter te komen."
Vanuit m'n omgeving merk ik dat de manier waarop ik met mezelf omspring ook een voorbeeld is voor andere mensen.
Just (Joost Adriaansens)

Je wilt graag andere mensen bereiken en helpen. Wat zijn de reacties op je teksten?

"Ik merk op social media dat de reacties best persoonlijk zijn. Ik ga blijkbaar een verbinding aan. Dat doet me erg goed. Vanuit m'n omgeving merk ik dat de manier waarop ik met mezelf omspring ook een voorbeeld is voor andere mensen."

Challenges is gemaakt op een beat van Leon Cornelisse, hoe zijn jullie elkaar tegengekomen?

Just: "In de kroeg! Al jaren geleden. Hij is één van mijn beste vrienden uit Middelburg. Hij had zelf een EP-tje klaarliggen met beats en op den duur wilde hij daar toch wel een vocalist bij hebben. Toen heb ik brutaal gezegd: 'ben ik niet wat?' De titel had hij al bedacht en ik ben daar vervolgens mee aan de slag gegaan."
Just vertelt over de reacties die hij zoal krijgt op zijn teksten