Het Windorgel: PEER, Navarone en Anne van Damme

PEER maakt gevoelens los, Navarone zoekt festivaloptredens en Anne van Damme geeft licht! Muziekredacteur Marcel van den Driest is voortdurend gespitst op nieuwe muziek uit Zeeland. Hij bespreekt wekelijks drie nummers van Zeeuwse bodem in deze rubriek: 'Het Windorgel'.

PEER - Electrified

De Walcherse band PEER laat opnieuw van zich horen na de grote 'coronabreak'. In de herfst verscheen Thinking About You, nu is er wéer een single, Electrified. Dat is nummer twee uit een reeks van drie die PEER uitbrengt in de aanloop naar een EP-release. De bandleden zijn benieuwd naar de reacties. Ze nemen die mee bij de keuze van de derde single, zegt zanger/gitarist Gijs Teuwsen, maar dat is geen knieval naar de communis opinio: "We gaan de nummers sowieso uitbrengen, We weten al welke nummers op de EP komen. Het gaat alleen om de volgorde waarin je wat uitbrengt."

Navarone - Heroes Someday

Rockband Navarone gooide het een tijdje geleden over een andere boeg: ze besloten muziek te gaan maken, geïnspireerd door The Beatles, Elton John, Wings en Queen. Binnenkort komt het vijfde album uit, maar als lekkermakertje kwamen ze vrijdag met een single, Heroes Someday. Het publiek reageert over het algemeen goed op die nieuwe muziek, vertelde gitarist Roman Huijbreghs uit Middelburg, maar de agenda voor het komende festivalseizoen is nog niet gevuld. Roman: "Dat zijn toch nog een beetje de naweeën van corona. De muziekindustrie heeft best wel een klap gehad. Je merkt dat er veel dingen zijn veranderd en daar moeten wij ook onze weg in vinden."

Anne van Damme - Gave You All

Ook singer-songwriter Anne van Damme uit Hulst werkt toe aan de release van een album. Het wordt een drieluik met muziek die qua stemming van duisternis naar licht gaat. Gave You All is de tweede single van dat komende album. Het is een gevoelige ballad met een bijzondere gedachte erachter. Anne had moeite met het onrecht in de wereld, maar de verandering en bewustwording die ze in gang wilde zetten, kostte zo veel energie, dat ze zichzelf dreigde te verliezen. Uiteindelijk realiseerde ze zich dat licht van binnenuit komt. Daarover gaat de volgende single. Eerst nog genieten van Gave You All.
Beluister deze rubriek bij Omroep Zeeland Radio elke zaterdag in Weekend met Elias den Hollander en elke maandag rond 18.10 uur in Zeeland Komt Thuis. Volg de Zeeuwse muziek ook in de Zeeuwse Top 40, elke zaterdag vanaf kwart over 12 bij Omroep Zeeland Radio.