Amanda Simons breidt repertoire uit: 'Ik werk er hard aan om op festivals te staan'

Zangeres Amanda Simons uit Vlissingen werkt hard door aan het opbouwen van haar eigen repertoire. Ze hoopt deze zomer met haar band op festivals te staan. Inmiddels is ze toe aan haar derde single, getiteld: Cherish or Regret.
Sinds de herfst van 2021, toen haar tweede single 2nd Hand Lover uitkwam, is Amanda volop bezig geweest met schrijven: "Ik heb meer geschreven, met andere mensen geschreven, geproduceerd en met een band nummers opgenomen."

'Mooie dingen'

Amanda werkt vanuit Amsterdam met een vaste producer, Alekos "Kosie" Syropoulos uit Los Angeles. Amanda: "We hebben elkaar nog nooit ontmoet, dus het gaat allemaal via Skype en Facetime. Meestal maak ik een melodie en wat akkoorden op de piano en een tekst. Daar voegt hij dan drums en andere instrumenten aan toe. We sturen bestanden heen en weer en daar komen dan vaak mooie dingen uit."
Hou je de herinneringen vast en zie je dat als iets moois, of heb je spijt dat het gebeurd is?
Amanda Simons
De drie solosingles van Amanda Simons vertellen eigenlijk een soort vervolgverhaal. Amanda: "Come Home ging over jezelf een beetje kwijt zijn. 2nd Hand Lover was wat stoerder, ik ben erover heen, over jezelf herpakken. Deze derde single gaat over dat je iets hebt meegemaakt en je bent het kwijtgeraakt. Dan is de vraag: hou je de herinneringen vast en zie je dat als iets moois, of heb je spijt dat het gebeurd is?"
Amanda staat graag op het podium om te zingen en te dansen. Ze heeft haar repertoire inmiddels al uitgetest op een live-publiek. In haar band spelen onder meer Jesper de Jonge en Renzo Rijn van PEER. Amanda: "Ik werk er nu hard aan om op festivals met een band te staan. Een groter repertoire maakt dat ook wat makkelijker."
Amanda Simons vertelt over haar producer: "We hebben elkaar nog nooit ontmoet, dus het gaat allemaal via Skype en Facetime."
Amanda Simons 7-2-2023
Amanda Simons met haar band © Amanda Simons