Wouter de Bruijn maakt twee albums tegelijk: 'Het is een soort tweeluik'

Muzikant Wouter de Bruijn uit Oost-Souburg speelde gitaar in allerlei bands maar gaandeweg leerde hij méér instrumenten bespelen en ook zelf zingen. Vorige week presenteerde hij maar liefst twee albums tegelijk: Brighter Days en Troubled Mind. In De Zeeuwse Top 40 vertelde hij erover én hij keek terug op de releaseshow in De Piek in Vlissingen.

Waarom besloot je met twee albums tegelijk te komen?

"Ja, ik dacht waarom niet? Het schrijven ging zo snel en ik had zo veel materiaal dat één album niet genoeg was. Het is een soort van tweeluik, maar ik wil ze graag apart aanbieden. Wil je een wat lichter album (Brighter Days) of wat zwaarder (Troubled Mind). Die verschillende stemmingen zie je ook terug in het artwork."

Je mixt allerlei muziekstijlen door elkaar, je noemt indiepop, maar ook dark electro en hiphop.

"Indiepop staat voor independent pop, dus zelf geproduceerd en geschreven. Ik maak in ieder geval de dingen die ik zelf leuk vind. Wat gitaar spelen betreft is Joe Satriani echt een held van mij. Dat hoor je terug in de melodieën die gedragen worden op gitaar en in de gelaagde vocalen. Dark electro en hiphop kan je zien als inspiraties. De elementen die ik in die genres mooi vind, heb ik verwerkt in mijn eigen stijl."
Ik laat het los en de muziek is van iedereen
Wouter de Bruijn

Je vergelijkt je twee albums met een reis, waarvoor je de luisteraar uitnodigt. Wat hoop je dat de luisteraar allemaal ervaart op die reis?

"Ik hoop een hele hoop! Sommige nummers zijn echt geschreven over wat ik heb meegemaakt. Ik kan zelf per nummer precies uitleggen wat ik heb ervaren en wat ik erbij voel, maar ik vind het leuker om te horen wat de luisteraar ervaart. Ik laat het los en de muziek is van iedereen."

De twee albums heb je gepresenteerd in De Piek in Vlissingen. Hoe ging dat?

"Fantastisch! Het was een feestje. Het was genieten. Jaap van Boven van De Piek had ik gecontacteerd. Die was super toegankelijk en meedenkend, dus er was snel een podium geregeld. Driekwart van de zaal was gevuld met familie, bekenden, vrienden, collega's. Ik kreeg heel veel leuke reacties en het was echt een warme avond."
Wouter de Bruijn nodigt je uit voor een reis met zijn twee albums Brighter Days en Troubled Mind.
Wouter de Bruijn
Cover van Brighter Days en Troubled Mind © Wouter de Bruijn