Het Windorgel: Navarone, Amanda Simons en Leon VonTerra

Vijfde studioalbum van Naravone, Amanda Simons doet het met Wolffman en maak kennis met Leon VonTerra! Muziekredacteur Marcel van den Driest is voortdurend gespitst op nieuwe muziek uit Zeeland. Hij bespreekt wekelijks drie nummers van Zeeuwse bodem in deze rubriek: 'Het Windorgel'.
Het Windorgel
Het Windorgel © Omroep Zeeland

Navarone - Come What May

Gaandeweg liet rockband Navarone met gitarist Roman Huijbreghs uit Middelburg het publiek kennismaken met hun nieuwe geluid: meer pop, meer piano en meer persoonlijke verhalen van zanger Merijn van Haren. Dat was te horen op singles als Can't Love, Come What May en Heroes Someday. Nu is het complete album beschikbaar. Het is het vijfde album van de band en die heeft dan ook dat nummer gekregen in Romeinse cijfer 'V'. Na de deelname aan The Voice of Holland, als eerste band ooit, lonkte het mainstream muziekpubliek. Vreemd genoeg heeft het nog geen hitsucces opgeleverd, terwijl de band eigenlijk alles in zich heeft om nu door te pakken. Misschien is het gewoon nog even wennen.

Wolffman ft. Amanda Simons - Lovin Fuzzin

De Nederlandse DJ, songwriter en producent Wolffman begon als pianist in allerlei jazz-funk bands. Nu is hij een veelgevraagd producent. Zijn nieuwste track schreef hij samen met zangeres Amanda Simons. Zij heeft ook de vocale hoofdrol en daarmee laat de Vlissingse weer eens een staaltje zien van haar veelzijdigheid. Het is een krachtig nummer en daarbij hoort een krachtige stem, die ze zeker in huis heeft. Lovin Fuzzin heet het. Naast haar solowerk zingt Amanda zich zo lekker in de kijker en wie weet wat daar nog allemaal uit voort kan komen.

Leon VonTerra - Not Without You

Muzikant Leon VonTerra woont in Utrecht, maar is geboren in Sas van Gent. Zijn artiestennaam is een soort vertaling van zijn werkelijke naam Leo-Peter van Aerde. Begin dit jaar maakte hij zijn eerste album, Feel So Blue. Hij schrijft, zingt en speelt alles zelf, waarmee nog maar eens bewezen is, dat we hier te maken hebben met een ervaren muzikant. Dat blijkt ook uit de periode waardoor hij zich laat inspireren: het geluid van de jaren tachtig en negentig. De nummers op het album kennen uiteenlopende sferen. Misschien wel de meest geslaagde en herkenbare track vond ik Not Without You. Maak kennis met Leon VonTerra!
Beluister deze rubriek bij Omroep Zeeland Radio elke zaterdag in Weekend met Elias den Hollander en elke maandag rond 18.10 uur in Zeeland Komt Thuis. Volg de Zeeuwse muziek ook in de Zeeuwse Top 40, elke zaterdag vanaf kwart over 12 bij Omroep Zeeland Radio.