JP & The Seeger Sessions Band maakt doorstart: 'Die sfeer, die energie was meteen weer terug'

De fans waren teleurgesteld toen JP & The Seeger Session Band uit Middelburg stopte met optreden eind 2018. In de tien jaar daarvoor waren de muzikanten meerdere malen heel Nederland doorgetrokken met americana, folk en country muziek. Naamgever Jan Piet de Klerk vond het toen tijd voor andere dingen. Hij wilde zich met name wat meer bezighouden met zijn singer-songwriter-kant. Maar nu is de band weer bij elkaar en treedt op in de Spot in Middelburg. En daar blijft het niet bij, zegt zanger en gitarist JP.
Vorig jaar kwam de band ook al bij elkaar op uitnodiging van het Deense Skagen Festival, waar de band al meerdere keren speelde. Jan Piet: "Het lukte om iedereen weer bij elkaar te krijgen. We hadden alles heel snel op de rails en vooral die sfeer, die energie, die vibe was meteen weer terug. Toen ontstond de gedacht dat we misschien toch wel wat meer konden doen dan alleen dat optreden."
De naam en het idee van van de band zijn gebaseerd op de Seeger Sessions van Bruce Springsteen, het tributealbum voor de Amerikaanse folkzanger Pete Seeger. JP & The Seeger Session Band maakte succesvolle tournees met steeds een centraal thema: The Crisis Cure Tour I & II en The Freedom Express Tour.
Er komen 10 à 12 optredens aan in dit kalenderjaar
JP de Klerk
Feitelijk ging de band aan zijn eigen succes ten onder, vertelt Jan Piet: "Het liep zo uit de klauwen, in positieve zin. We speelden erg veel. Dat kost ontzettend veel tijd. Die tijd kon ik niet in m'n eigen muziek steken. Dat botste."
Dat The Seeger Session Band nieuw leven is ingeblazen, betekent niet dat JP weer stopt met zijn solowerk: "Ik wil het zien te combineren. Vorig jaar heb ik veel kunnen schrijven en uitbrengen. Dat blijf ik doen. Met de frequentie waarmee we nu gaan spelen, ongeveer één keer per maand, is dat goed te combineren."
Het optreden in De Spot is nog maar het begin, want JP & The Seeger Session Band gaat ook weer op tournee. Jan Piet: "Ja, er komen 10 à 12 optredens aan in dit kalenderjaar."
De Spot, Middelburg
zaterdag 18 februari 2023, 20u00
JP & The Seeger Session Band
JP de Klerk legt uit waarom hij tóch weer is begonnen met The Seeger Session Band