Het Windorgel: Kevin Village, Pop Trash Inc en Joost Rouw

Goes onderonsje van Kevin Village, Pop Trash Inc klaar voor het podium en Joost Rouw begint solocarrière! Muziekredacteur Marcel van den Driest is voortdurend gespitst op nieuwe muziek uit Zeeland. Hij bespreekt wekelijks drie nummers van Zeeuwse bodem in deze rubriek: 'Het Windorgel'.
Het Windorgel
Het Windorgel © Omroep Zeeland

Kevin Village - Love Me

Singer-songwriter Kevin Village uit Goes maakte jarenlang deel uit van de folkband No Frontiers. De band ging uit elkaar en vanaf circa 2015 concentreert hij zich weer op zijn eigen repertoire. Hij maakte nieuw werk in het Engels, maar ook in het Nederlands. Daarnaast pakt hij een ouder nummer uit zijn uitgebreide repertoire bij de kop, om die nog eens even lekker op te poetsen. Dat deed hij ook met de single Love Me. Hij ging ermee naar België voor een nieuwe mastering. En er is ook een nieuwe clip met in de hoofdrol stadgenote en zangeres Mandy Storm.

Pop Trash Inc 2.0 Live

Al meer dan vijf jaar is de band Pop Trash Inc actief. De band met zangeres Eva Auad maakt elektronische getinte muziek, aangevuld met gitaren. De tijd dat de leden hun identiteit geheim wilden houden, ligt alweer enige tijd achter ons. Deze maand lieten ze aan iedereen horen hoe ze live klinken, want ze organiseerden een mini-concert online. Voor wie het gemist heeft: kijk en luister het beslist even terug. Het geluid is uitstekend en alles is ook nog eens aantrekkelijk in beeld gebracht. Pop Trash Inc is helemaal klaar voor het podium!

Joost Rouw - Nooit Van Mij

Zanger en pianist Joost Rouw komt uit Zeeland. Tien jaar geleden trok hij naar Amsterdam en werd daar actief als lead- en achtergrondzanger in gospelkoor ZO!, waarmee hij in grote zalen optrad. Nu vond hij de tijd rijp om een solocarrière te beginnen en dat doet hij met de ballad Nooit Van Mij. Het is een beetje aan de dramatische kant, eigenlijk in de stijl van Marco Borsato. De tekst gaat over het niet durven uiten van gevoelens uit angst om afgewezen te worden, dus daar past die gevoelige aanpak goed bij. Een goede zanger, dat is hij zeker. Wel mis ik nog een beetje een spannende curve in de opbouw van het lied.
Beluister deze rubriek bij Omroep Zeeland Radio elke zaterdag in Weekend met Elias den Hollander en elke maandag rond 18.10 uur in Zeeland Komt Thuis. Volg de Zeeuwse muziek ook in de Zeeuwse Top 40, elke zaterdag vanaf kwart over 12 bij Omroep Zeeland Radio.