Indierockband Alta Luna zit in 'een snoepwinkel voor grote jongens'

De Zeeuwse indie rockband Alta Luna heeft een nieuwe single gemaakt: Longer Nights. De band bestaat uit zanger/gitarist Jeremy Lahr en enkele oud-leden van Steady New Sounds. Ze hebben ambitieuze plannen want Alta Luna wil de komende tijd veel nieuwe muziek uitbrengen. Verder kijkt de band uit naar zijn deelname aan coachingstraject Popaanzee Academy, zegt toetsenist Jonathan Poelman in radioprogramma De Zeeuwse Top 40.
Jonathan is als laatste bij de band gekomen, die nu bestaat uit vijf muzikanten. Jonathan: "Samen met gitarist Mikey speelde ik samen in een band. Die werd opgeheven en hij was bij Alta Luna gaan spelen. Zij waren met z'n drieën, Jeremy, Marc en Loek. In de coronatijd hadden ze zo veel opgenomen en zo veel laagjes toegevoegd dat ze dachten: hoe moeten we dat live gaan spelen? Vandaar dat ze extra muzikanten zochten. Dat is mijn geluk geweest."

Fijne oefenruimte

De neuzen van de bandleden staan dezelfde kant op. Jonathan: "Ja, we zijn allemaal gedreven. Dat is fijn als iedereen vooruit wil. We hebben een fijne oefenruimte die eigenlijk een studio is. We kunnen makkelijk iets opnemen. Dat is als een grote snoepwinkel voor grote jongens."
Eerder dit jaar kondigde de band veel nieuw werk aan. Achteraf zijn ze daar een beetje van geschrokken, bekent Jonathan: "Tot nu toe loopt alles volgens planning, maar toen we dat gezegd hadden, dachten we: 'o jee, wat hebben we nu naar buiten gebracht?' Er ligt wel een strak plan, dus als we dat uitvoeren, moet dat gewoon lukken."
Zelf wil je graag iets uitbrengen, maar er is niks mis mee om nog even te wachten en het beter te maken
Jonathan Poelman - toetsenist Alta Luna
De band is indertijd gecoacht door Marien Dorleijn van Moss. Daardoor liep de release van nieuw werk wat vertraging op: "Zelf wil je graag iets uitbrengen, maar er is niks mis mee om nog even te wachten en het beter te maken, dus die kans wilden we niet missen. Marien heeft vooral gekeken naar de structuur van de songs en naar de zang."

'Beetje zwoel'

De nieuwe single Longer Nights is een vrij rustig nummer, maar daar is een goede verklaring voor, zegt Jonathan: "Ik vind het zelf wel een 'feel good' nummer, een beetje zwoel ook. Het gaat erover dat, als je met een leuk iemand bent, dat je dan hoopt op van die zomernachten, die zwoele nachten."
Het repertoire van Alta Luna is inmiddels voldoende groot om het komende seizoen de podia te beklimmen. Jonathan: "Ja, en wat leuk is: we zijn geselecteerd voor Popaanzee Academy. Dat betekent dat we een jaar lang workshops en coaching krijgen om nog beter te worden. Verder gaan we via hun netwerk op Zeeuwse festivals een paar optredens doen."