Debuutsingle Joost Rouw uit Vlissingen is een gevoelige ballad

Zanger Joost Rouw uit Vlissingen vertrok tien jaar geleden naar Amsterdam. Al gauw sloot hij zich aan bij Gospelkoor ZO! Na ruim acht jaar als lead- en achtergrondzanger besloot hij een solocarrière te beginnen. Zijn debuutsingle is een gevoelige ballad en heet: Nooit Van Mij. Daarin zingt hij over de angst om gevoelens te uiten.
De liefde voor muziek begon bij hem al in Zeeland. Joost: "Ja, dat kan je wel stellen. Op de Zeeuwse Muziekschool begon ik met AMV (Algemene Muzikale Vorming) en pianolessen. Ik heb ook nog in de bigband van de muziekschool gespeeld . Zingen deed ik daar ook. Ik heb zanglessen gehad en heb in musicals gespeeld."

Audities

Eenmaal in Amsterdam rolde hij van het ene in het andere. "Ik ben begonnen bij de Babette Labeij music academy. Ik vind zingen wel heel erg geweldig. Toen hoorde ik dat er audities waren voor gospelkoor ZO! Dat koor had met Sam Smith opgetreden, dus ik dacht: daar wil ik bij!"
Wie bén ik nou, wat vind ik mooi om te maken en waarin kan ik me uiten?
Joost Rouw - zanger
Na meer dan acht jaar vindt hij in het koor zingen nog steeds superleuk om te doen, maar hij zoekt ook naar andere dingen: "Wie bén ik nou, wat vind ik mooi om te maken en waarin kan ik me uiten?"

Uiten van gevoelens

Nooit Van Mij gaat over het niet durven uiten van gevoelens uit angst om afgewezen te worden, iets dat Joost goed kent: "Ik heb het een tijdje geleden al geschreven. Soms als je gevoelens hebt voor iemand weet je niet of dat wederzijds is, dus ik heb dat niet altijd durven uiten in het verleden."
Als solozanger heeft hij niet overwogen om óók gospels te zingen. Joost: "Gospel is vooral Engelstalig en ik kan me gewoon beter uiten in het Nederlands. Ik ben wel gelovig opgevoed maar het heeft een iets minder prominente rol nu in m'n leven. Daardoor past het op dit moment iets minder bij me om dat solo te doen."
Zanger Joost Rouw uit Vlissingen vertelt waarom hij een solocarrière is begonnen
Joost Rouw
Joost Rouw © Portraits by Sascha