Het Windorgel Afl. 195: Bas Rovers, EUT en Midfielders

Bas Rovers herdenkt overleden moeder, EUT maakt remix en Midfielders hebben hulp nodig! Muziekredacteur Marcel van den Driest is voortdurend gespitst op nieuwe muziek uit Zeeland. Hij bespreekt wekelijks drie nummers van Zeeuwse bodem in deze rubriek: 'Het Windorgel'.
Het Windorgel
Het Windorgel © Omroep Zeeland

Bas Rovers - Forevermore

Vrijdag verscheen de nieuwe single van Bas Rovers: Forevermore. Als zanger is hij bekend van coverband Hardball. De afgelopen jaren stortte hij zich op zijn soloproject Loud Music Experience, in samenwerking met de broers Dennis en Robbin van de Bor. De nieuwe single is een powerballad. De tekst is opgedragen aan zijn moeder die in 2019 haar gevecht tegen kanker verloor. Maar Bas draagt het op aan iedereen in een vergelijkbare situatie. Een magistraal nummer dat qua grootsheid doet denken aan Nothing Else Matters. En zo blijft zij 'in my heart forevermore'.

EUT - Can't Stop Me (DOEVDE Remix)

De band EUT uit Amsterdam, met gitarist Emiel de Nennie uit Middelburg, heeft een EP uitgebracht. Die heeft de veelbelovende titel Start Something. De singles waarmee we eerder kennismaakten staan er natuurlijk op, maar ook nieuw werk. Van de meest recente single Can't Stop Me is ook een remix gemaakt. Het was in de oorspronkelijke versie al even wennen aan dit nieuwe, enigszins experimentele geluid van EUT, maar gaandeweg krijg je gewoon de smaak te pakken. Dan is het extra leuk om hetzelfde nummer nóg 'weirder' te horen. Wil je EUT live zien? Dat kan binnenkort, want op 17 maart start hun voorjaarstournee die begint in Paradiso Amsterdam. Op 22 maart speelt EUT in muziekclub Trix in Antwerpen.

Midfielders - Why Don't We All Get Help

En we gaan eruit met een knal: Midfielders is de naam van de band met drummer Djoszuwa Zwier uit Vlissingen. Het geboortekaartje van de band op Instagram luidde in april 2021: Midfielders is a band. Nou, dat klopt. Maar wat voor muziek maken ze? Punk en New Wave is helemaal terug zou je kunnen zeggen. Doe het zelf, lekker en rauw. Why Don't We All Get Help is het allereerste nummer en de eerste video van de band, scherp en energiek. De video is nu al te bekijken en volgende week komt het nummer op de streamingdiensten beschikbaar.
Beluister deze rubriek bij Omroep Zeeland Radio elke zaterdag in Weekend met Elias den Hollander en elke maandag rond 18.10 uur in Zeeland Komt Thuis. Volg de Zeeuwse muziek ook in de Zeeuwse Top 40, elke zaterdag vanaf kwart over 12 bij Omroep Zeeland Radio.