Eindelijk nieuwe muziek van Ries de Vuyst: 'Er begint van alles op gang te komen'

Zanger en gitarist Ries de Vuyst uit Hoofdplaat is na lange tijd weer met nieuwe muziek gekomen. Zijn lied De Walskoning nam hij op met Gait Klein Kromhof (mondharmonica) en Vincent Chambon (gitaar). Het klinkt alsof Ries een waargebeurd verhaal vertelt, en dat zou volgens hem ook zo maar eens het geval kunnen zijn.
De Walskoning gaat over een doorgewinterde muzikant tijdens een dorpsfeest, die eenzaam naar huis gaat. Ries: "Als het waargebeurd is, is het in ieder geval in een parallel universum. Zo'n man zou er geweest kúnnen zijn, maar het is een mengelmoesje van feit en fictie."

Platgeslagen

De pandemie zorgde voor een onderbreking in de muzikale activiteiten van Ries: "Veel mensen kregen een ongelofelijk creatieve drang, maar ik werd platgeslagen. Ik heb eigenlijk twee jaar niets gedaan. Nu zijn de tijden heftig veranderd en begint er van alles op gang te komen."
In ieder geval blijft Ries de Vuyst het dialect van West-Zeeuws-Vlaanderen trouw. Ries: "Ik kan wel Nederlands lezen en schrijven, en gebrekkig praten, maar ik kan er niet in zingen."
Ries de Vuyst vertelt over zijn lied De Walskoning in De Zeeuwse Top 40
Ries de Vuyst
Ries de Vuyst © Nous Daovise